Autor:
Magda Spiridon
| marţi, 20 septembrie 2016 | 22 Comentarii
| 3093 Vizualizari

Laura Codruţa Kovesi

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează, într-un comunicat de presă, că respingerea cererii de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului, are drept consecinţă blocarea anchetei penale faţă de Gabriel Oprea cu privirea la infracţiunea de ucidere din culpă şi îi plasează pe procurorii DNA în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină.

”La data de 01 septembrie 2016 a fost formulată cererea de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în perioada în care a deținut funcția ministerială Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție a fost supusă la vot de către plenul Senatului României la data de 19 septembrie 2016. Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină. Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit”, se arată în comunicatul DNA.

Senatorii au votat, ieri, împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă. S-au înregistrat 45 de voturi “pentru”, 73 “împotrivă”, şase voturi fiind anulate. Numărul total al senatorilor care au votat a fost de 124. Votul a fost secret cu bile.

Tag-uri:
DNA, Kovesi, Gabriel Oprea, justitie, gabriel oprea justitie, imunitate oprea

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA a REACŢIONAT după ce cererea de URMĂRIRE PENALĂ a lui Gabriel Oprea în cazul MORŢII lui Bogdan Gigină a fost RESPINSĂ în Senat.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/05-kovesi-evz-465x390-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/05-kovesi-evz-465x390-1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEvenimente
Autor: Magda Spiridon | marţi, 20 septembrie 2016 | 22 Comentarii | 3093 Vizualizari Laura Codruţa Kovesi Direcţia Naţională Anticorupţie precizează, într-un...

Preluat de la EVZ