Autor:
Simona Stupar
| marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 97 Vizualizari

Scene devastatoare din Siria

Un convoi umanitar, care transporta ajutoare pentru 78.000 de oameni, a fost atacat lângă orașul sirian Alep, ieri, potrivit ONU. Oficialii ONU și SUA s-au declarat „dezgustați și revoltați” de incidentul în care au fost lovite 18 din cele 31 de camioane ale convoiului.

Douăsprezece persoane implicate în livrarea de ajutoare umanitare au fost ucise, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizație cu sediul la Londra care monitorizează situația din Siria, scrie CNN.

Deocamdată nimeni nu a revendicat responsabilitatea atacului. Nu este clar dacă acest convoi a fost lovit de tiruri aeriene sau de artilerie.

În acest moment, toate transporturile umanitare au fost suspendate.

Un depozit al Crucii Roșii a fost, de asemenea, lovit, conform ONU. Convoaiele umanitare și depozitul se aflau în zona Urum al-Kubra, un oraș controlat de rebeli la vest de Alep.

În total, cel puțin 32 de persoane au fost ucise în atacuri separate în Alep și suburbiile orașului, ieri.

Violențele au avut loc la câteva ore după ce autoritățile siriene au declarat că acordul de încetare a focului în țară a fost încălcat.Tag-uri:
siria, victime, morti, ajutoare umanitare, convoi, bombardamente, tituri de artilerie, alep, depozit, crucea rosie, atac

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DEZASTRU UMANITAR. Un CONVOI cu ajutoare a fost atacat în Siria, făcând zeci de VICTIME.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/siria-razboi-civil-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/siria-razboi-civil-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialASIA
Autor: Simona Stupar | marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 97 Vizualizari Scene devastatoare din Siria Un convoi umanitar, care...

Preluat de la EVZ