loading…

Deputații au adoptat, astăzi, cu majoritate de voturi un proiect care prevede modificarea legii finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale, potrivit căruia Curtea de Conturi poate să verifice alături de Autoritatea Electorală Permanentă cheltuielile din campania electorală.

“Curtea de conturi poate controla legalitatea validării sumelor în vederea rambursării de către competitorii electorali în termen de 30 de zile de la data finalizării controlului finanțării campaniei electorale de către AEP”, potrivit proiectul de modificare a Legii nr.334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

Termenele pentru rambursarea cheltuielilor ar urma să se prelugească cu 30 de zile dacă un astfel de control va fi făcut de Curtea de Conturi, potrivit Mediafax.

Inițiativa legislativă prevede și că în materialele electorale publicate vor exista elemente de identificare ale competitorilor electorali, “dar nu tirajul, pentru că tirajul este prevăzut în contract și poate fi subiectul unor modificări în plus sau în minus”, potrivit deputatului PNL Mihai Voicu.

De asemenea, declarațiile campaniile online, în vederea decontării sumelor, nu se vor face pe parcursul campaniei de fiecare dată când există o publicitate online, ci vor fi făcute într-o singură declarație la sfârșitul campaniei electorale, în termen de 30 de zile de la data încheierii campaniei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/curtea-de-conturi-va-putea-controla-cheltuielile-din-campania-electorala-28939.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/curtea-de-conturi-va-putea-controla-cheltuielile-din-campania-electorala-28939-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv