Autor:
Radu Andreea
| marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 46 Vizualizari

Sistemul CEDAM, căzut

Firmele de asigurare din România nu pot emite polițe RCA pentru că sistemul CEDAM, baza de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, are o eroare care persistă de 24 de ore.

Brokerii se află în imposibilitatea de a-și desfășura afacerile, ei putând emite doar poliţe RCA clasa de baza B0, potrivit preşedintelui UNSICAR, Bogdan Andriescu.

Acesta a mai precizat că de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i s-a spus că la mijloc ar putea fi un atac informatic asupra CEDAM. 

“Sistemul CEDAM a cedat din nou. Nu funcţionează de două zile, de luni, când a funcţionat 20 de minute. De obicei lunea este mai aglomerat decât în alte zile. Am solicitat ASF să remedieze defecţiunea. Au spus că ştiu de această problemă, că se ocupă şi că nu ştiu de ce a fost supraîncărcat. Iau în calcul şi un atac informatic”, a precizat Bogdan Andriescu. 

CEDAM este o bază de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) încheiate pe teritoriul României, în care poate fi verificată existenţa unei poliţe RCA la o anumită dată pentru un vehicul, poate fi vizualizată societatea de asigurare care a emis poliţa şi pot fi identificate prejudiciile asociate poliţelor valabile începând cu anul 2008. În CEDAM se pot verifica şi daunele plătite în baza unei poliţe de asigurare. Tag-uri:
RCA, sistemul CEDAM, erori CEDAM, RCA blocat, ASF, UNSICAR, Bogdan Andriescu, Autoritatea de Supraveghere Financiară, răspundere civilă auto, Brokerii

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocaj fără precedent: Brokerii NU mai pot vinde RCA de 24 de ore .

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/rca-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/rca-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Radu Andreea | marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 46 Vizualizari Sistemul CEDAM, căzut Firmele de asigurare din România...

Preluat de la EVZ