loading…

Președintele SUA, Barack Obama, a evocat, în ultimul discurs rostit la ONU, “progresele” înregistrate în mandatele sale în combaterea terorismului și în contracararea efectelor crizei financiare globale, pledând pentru continuarea acțiunilor în sensul “integrării globale” și denunțând inegalitățile.

“Am avut progrese, acestea sunt activități importante. Au făcut diferența reală asupra vieților cetățenilor noștri, iar aceste lucruri nu s-ar fi putut realiza dacă nu am fi lucrat împreună”, a declarat Barack Obama în ultimul discurs rostit la Adunarea Generală ONU, evocând soluții găsite în combaterea terorismului, în contracararea efectelor crizei financiare mondiale și normalizarea relațiilor cu Havana.

“Problema este că aceleași forțe de integrare globală care au făcut democrațiile interdependente au expus clivaje profunde în ordinea internațională existentă, inclusiv distanțe între bogați și săraci. Însă reacția nu poate fi simpla respingere a modelului de integrare mondială. În schimb, trebuie să colaborăm în continuare pentru a ne asigura că avantajele integrării sunt împărtășite pe scară largă”, a afirmat Barack Obama, citat de ABC News.

“Statele democratice trebuie să se pronunțe cu o forță mai mare în favoarea protejării liberăților și demnității. O lume în care unu la sută din sistemul economic deține controlul asupra restului de 99 la sută nu va fi niciodată stabilă. Acestea sunt politicile pe care le-am implementat în Statele Unite, cu rezultate clare”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/barack-obama-ultimul-discurs-la-onu-trebuie-sa-colaboram-in-continuare-28952.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/barack-obama-ultimul-discurs-la-onu-trebuie-sa-colaboram-in-continuare-28952-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv