loading…

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat astăzi că ”tinerii străluciți ai României” sunt împinși să-și părăsească țara din cauza corupției care afectează încrederea investitorilor și împiedică alinierea țării noastre cu celelalte state din UE.

“Mita este un furt din resursele care pot fi folosite pentru alte necesități ale României. Corupția previne rapida transformare a României și eforturile de a se alinia cu celelalte țări din UE. Afectează încrederea investitorilor în România. Corupția împinge tinerii străluciți ai României să își părăsească țara”, a spus diplomatul american la o dezbatere pe tema corupției, notează Mediafax.

Hans Klemm a adăugat că banii din corupție ar putea fi folosiți în sănătate, infrastructură și a subliniat că prin corupție sunt subminate stabilitatea publică, sunt ridicate costurile afacerilor și scade încrederea în instituțiile publice.

Ambasadorul american a apreciat eforturile României în lupta împotriva corupției prin alocarea resurselor necesare pentru investigații, condamnări și prin independența acordată judetătorilor.

De asemenea, Klemm a amintit de strategia națională anticorupție lansată de Guvernul Cioloș, subliniind importanța educației în acest proces.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/ambasadorul-sua-la-bucuresti-coruptia-impinge-tinerii-straluciti-ai-romaniei-sa-isi-paraseasca-tara-28941.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/ambasadorul-sua-la-bucuresti-coruptia-impinge-tinerii-straluciti-ai-romaniei-sa-isi-paraseasca-tara-28941-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv