Autor:
Ana Petrescu
| marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 35 Vizualizari

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu spune că nu trebuie să căutați vinovați pentru pierderea mandatului lui Petre Roman și că e o greșeală colectivă

Deputatul liberal Alina Gorghiu a afirmat, marți, că nu e momentul pentru a găsi vinovaţii pentru pierderea mandatului lui Petre Roman, informează Agerpres. Ea a precizat că atunci când o instituţie ca Parlamentul României greşeşte este onorabil să îşi repare greşeala.

“Nu cred că e momentul să găsim vinovaţi. Domnul Zgonea făcea o pledoarie de disculpare, nu cred că e cazul. Am greşit cu toţii. Atunci când o instituţie cum este Parlamentul României greşeşte, eu cred că este onorabil şi decent să spună că a greşit şi să îşi repare acea greşeală. Suntem în situaţia în care Parlamentul spune: am greşit şi reparăm prejudiciul pe care l-am făcut unui om”, a spus Gorghiu. 

Deputatul social-democrat Eugen Nicolicea a replicat că Valeriu Zgonea s-a autoincriminat. “Cred că domnul Zgonea mai bine nu vorbea, că s-a autoincriminat. Nu există nicio decizie a ÎCCJ prin care să rămână acest raport ANI definitiv. Preşedintele ia act dacă raportul ANI a rămas definitiv fie prin neatacare, fie prin respingerea sesizării. Nu există aşa ceva. Este fals că ne-am opune unei hotărâri a ÎCCJ”, a arătat Nicolicea. 

După votul de marți în plenul Camerei Deputaților prin care Petre Roman și-a recăpătat mandatul, el a spus că Valeriu Zgonea a fost de vină pentru pierderea scaunului de parlamentar.

Pe de altă parte, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a explicat marţi, în plen, că nu are nicio vină pentru situaţia din 2015 când i s-a revocat mandatul lui Petre Roman. El a precizat că preşedintele forului legislativ şi plenul nu votează, iar potrivit Constituţiei răspunderea este colectivă. El a menționat că s-a abţinut de la votul din plen prin care Petre Roman poate să îşi reia mandatul, arătând că membrii Comisiei juridice au scris în raport “câteva lucruri neadevărate”. 

Petre Roman îşi poate relua mandatul de parlamentar, după ce plenul Camerei Deputaţilor a revocat marţi o hotărâre din 9 februarie 2015 prin care postul său a fost vacantat. Tag-uri:
petre roman, alina gorghiu, valeriu zgonea, ani, eugen nicolicea, mandat

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alina Gorghiu: Nu e momentul să găsim vinovați în cazul Petre Roman. Am greșit cu toții.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/gorghiu-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/gorghiu-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 35 Vizualizari Co-președintele PNL, Alina Gorghiu spune că nu trebuie...

Preluat de la EVZ