loading…

În săptămâna 9 – 15 septembrie, șapte persoane s-au infectat cu virusul West Nile, dintre care una a murit, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu West Nile în acest an în România crește astfel la 65. Calea de transmitere a acestei infecții la om este prin înțepătura de țânțar, scrie economica.net.

Doi dintre pacienții care s-au infectat în ultima săptămână cu virusul West Nile sunt din București, doi sunt din Galați, iar restul sunt din Constanța, Giurgiu și Olt.

VEZI ȘI: ALERTĂ LA MANGALIA! Infecție cu virusul West-Nile, confirmată la un adolescent de 15 ani! Autoritățile locale, lipsite de reacție!

În total, în cursul acestui an 65 de români s-au infectat cu virusul West Nile, dintre care șase au murit.

De la începutul anului până acum, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu West Nile au fost înregistrate în Municipiul București (14), Brăila (12), Galați (șase persoane infectate), Ilfov (cinci îmbolnăviri), Ialomița (cinci cazuri de infecții cu West Nile), Iași (patru îmbolnăviri), Bacău, Dolj, Olt – câte trei cazuri de infecție cu West Nile, în Giurgiu și Prahova – câte două cazuri de îmbolnăvire, Constanța, Mehedinți, Mureș, Tulcea, Teleorman, Vâlcea – câte un caz.

Medicii recomandă românilor:

  • să folosească substanțe chimice repelente de țanțari;
  • să folosească plase de protecție în locuințe;
  • să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor;
  • să îndepărteze recipientele de apă stătută Și gunoiul menajer.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/alerta-in-sudul-romaniei-printre-care-si-constanta-sapte-romani-s-au-infectat-cu-west-nile-in-ultima-saptamana-iar-unul-a-murit-28950.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/alerta-in-sudul-romaniei-printre-care-si-constanta-sapte-romani-s-au-infectat-cu-west-nile-in-ultima-saptamana-iar-unul-a-murit-28950-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv