Autor:
Georgeta Petrovici
| marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 45 Vizualizari

Edilii timișoreni își bat joc de animalele primite donație pentru a popula Grădina Zoologică a orașului. Zebra Shakira a murit în chinuri, joi, după numai o lună de viețuire la zoo. Și nu numai atât, leșul a fost târât prin fața unor copii, sprea fi trimis la ”neutralizare”. Copiii au început să plângă, în fața ororii, în timp ce îngrijitorii le-au explicat că animalul a murit ”din cauza alimentației”.
Acesta nu e primul caz. Zebra Keimoes, pe care municipalitatea a primit-o cadou de la o grădină zoologică din Cehia, acum trei ani, a decedat chiar în ziua sosirii, hăituită până la înec de către îngrijitorii care habar nu aveau cum să aibă grijă de ea.

”Îngrijitorii de la Zoo au târât prin fața mea și a copiilor o zebră moartă. I-am întrebat ce s-a întâmplat și mi-au spus că ar fi murit din cauza alimentației. Nu se poate așa ceva, să târâie animalul mort prin fața vizitatorilor. Era trecut de ora 15”, relatează o timișoreancă.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au ținut secret până luni incidentul, pentru a nu știrbi momentul festiv al desemnării orașului drept viitoarea Capitală Culturală a Europei în 2021 din partea României. Edilii sperau să reușească să ascundă, cumva, întreaga întâmplare.

Luni, când s-a aflat, ore în șir oficialii au refuzat să răspundă la telefoane iar cei care au făcut-o nu au oferit răspunsuri concludente.
În jurul prânzului la Primărie a fost convocată o ședință cu toți factorii implicați.

Keimoes a murit. În locul ei au venit ”două exemplare superbe de zebra”

”Societatea Comercială Continental Automotive Products S.R.L. Timișoara a venit în întâmpinarea acestui deziderat al municipalității (n.r. de a înlocui zebra omorâtă în 2013) prin achiziția a două exemplare superbe de zebră (Equus zebra)” anunța primarul nicolae Robu pe 12 august. Zebrele au fost botezate Shakira și Oplion, și, ca să nu aibă soarta primeia, au fost lăsate să se acomodeze fără să fie prezentate presei în prima zi.  

Reamintim că în octombrie 2013 primăria Timișiara a primit donație zebra Keimoes de la Grădina Zoologică din Liberek, Cehia. Chiar în ziua în care animalul a fost adus la Timișoara a fost prezentat de către primarul Robu în lumina blitz-urilor și reflectoarelor camerelor video. Epuizat de drum și stresat teribil pentru că a fost pus într-un mediu strain, ostil și nepotrivit cu nevoile lui, animalul a încercat să evadeze de două ori, și a sfârșit, pe jumătate tranchilizat într-un eleșteu. ”Canavrul zebrei a fost necropsiat, stabilindu-se înecul drept cauză a decesului”, expica Adrian Bere, directorul Direcției de Mediu al Primăriei Timișoara, la momentul respectiv. Ca și acum, și atunci edilii au încercat să ascundă moartea animalului, neinformând donatorii.

Printr-un comuncat de presă edilii susțin că zebra a decedat vineri ( nu joi). ”Acest eveniment este cu atât mai grav, în condiţiile în care moartea animalului a survenit subit, iar în cursul dimineţii starea de sănătate a zebrelor a fost una bună, fără niciun element care să conducă îngrijitorii ori medicul veterinar la suspiciuni ori indicii privitoare la o eventuală alterare a stării de sănătate a animalului”, transmit reprezentanții  Primăriei. Ei spun că au dus zebra la necropsie, la Universitatea de științe agricole și că ar fi notificat DSV să preleveze probe pentru analize, informație negată de această instituție.

Vizitator: ”Cea mai deplorabilă grădină zoologică”

A fost declanșată o anchetă administrativă și se fac toate diligenţele pentru clarificarea cauzelor şi identificarea unor posibile responsabilităţi privind decesul celui care a fost un superb exemplar de zebră.

Vizitatorii grădinii zoologie timișorene  trag semnale de alarmă pe rețelele  de socializare. ”Cea mai deplorabilă grădină zoologică! Nu am mai văzut niciunde așa animale neîngrijite, murdare, bolnăvioare, flămânde și triste”, scrie Andra Gabriela. Călin Ionescu, pune punctual pe i: ”Delăsare totală, mizerie, apa din lacuri e horor!!! În regulament scrie că nu avem voie să hrănim animalele dar la chioșcul din incintă se vând mere stricate cu un leu bucata și cereale tot cu un leu paharul de 100 ml”.

Tag-uri:
Primăria Timișoara, Georgeta Petrovici, Adrian Pîclișan, Grădina Zoologică, Zebra Shakira, Zebra Keimoes, Reprezentanții Primăriei, Capitală Culturală, Societatea Comercială, Continental Automotive, Adrian Bere, Primăriei Timișoara, Andra Gabriela, Călin Ionescu, zebra

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit ”Shakira”. Primăria Timișoara extermină zebrele, una după alta.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/14388931-1236644099726232-1897946331-n-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/14388931-1236644099726232-1897946331-n-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialCrime, infracţiuni, fapt divers
Autor: Georgeta Petrovici | marţi, 20 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 45 Vizualizari Edilii timișoreni își bat joc de animalele...

Preluat de la EVZ