loading…

Plenul CSM a decis, astăzi, ca vineri să aibă loc o întâlnire între reprezentanții consiliului și asociațiile de magistrați pe tema Memorandumului privind justiție, adoptat de 101 instanție și 28 de parchete.

“Plenul CSM propune dezbaterea și sistematizarea tuturor aspectelor aflate în atenția adunărilor generale ale instanțelor, sau reflectate în memorandum, în cadrul unei întâlniri ce va avea loc vineri, 23 septembrie. Ora și locul unde vor avea loc aceste dezbateri le vom comunica până la data respectivă. Pe de-o parte vom identifica noi, în cadrul direcțiilor de specialitate, ce am facut până acum și ce ni se cere în memorandum și ce ar urma să facem în viitor. Pentru asta urmează să facem dialogul. Deocamdată ideea a fost asta, a structurării problemelor pe care le avem de discutat. Pentru că în memorandum avem o expunere care e bine să fie pusă mai la obiect. Noi o să scoatem toate materialele, o să le punem pe masa dânșilor și așteptăm și de la dânsii să ne structureze mai la obiect memorandumul, dac ă se poate. Dacă nu, o să o facem noi până atunci”, a declarat Mircea Aron, președintele CSM, potrivit Mediafax.

Memorandumul privind justiția a fost adoptat până în prezent de 101 instanțe din țară și 28 de parchete, altele urmând să decida în cadrul adunărilor generale dacă se alătură formei de protest.

Asociația Procurorilor din România și procurori care nu sunt membri ai asociației susțin solicitările cuprinse în memorandum. Și Uniunea Națională a Barourilor din România și-a sprijinul pentru demersul magistraților.

Asociațiile de magistați au discutat problemele recente din justiție cu experții Comisiei Europene care de ocupă de evaluarea sistemului judiciar din România, prezentându-le specialiștilor Memorandumul privind justiția prin care se solicită un set de măsuri pentru un sistem eficient și de calitate.Un raport scris privind problemele din justiție va fi trimis Comisiei Europene de asociațiile profesionale ale magistraților în perioada ce urmeaza.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/vineri-vor-avea-loc-discutii-intre-asociatiile-de-magistrati-si-csm-pe-tema-memorandumului-28906.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/vineri-vor-avea-loc-discutii-intre-asociatiile-de-magistrati-si-csm-pe-tema-memorandumului-28906-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv