loading…

Statele Unite au acordat din greșeală cetățenie americană la cel puțin 858 de imigranți ce dețineau ordine de deportare și proveneau din state care prezintă o amenințare la adresa securității naționale sau un număr mare al fraudelor actelor de imigrare, informează site-ul agenției Associated Press.

Aceste date au fost dezvăluite de un bilanț intern efectuat de Departamentul pentru Securitate Națională (DHS) al Statelor Unite, notează Mediafax.

Potrivit inspectorului general al acestui departament, imigranții au folosit alte nume sau date de naștere pentru a obține cetățenia americană din partea Serviciului de Imigrare, iar asemenea nepotriviri nu au putut fi constate din cauza faptului că amprentele acestora lipseau din bazele de date ale Guvernului SUA.

Raportul Departamentului pentru Securitate Națională nu a identificat numele imigranților în cauză, dar inspectorul general a declarat că aceștia provin din state de interes special, precum cele care prezintă o amenințare la adresa securității naționale americane sau se învecinează cu țări în care au loc un număr mare al fraudelor actelor de imigrare. Raportul nu a identificat însă aceste state.

Aceste constatări reflectă o problemă majoră a funcționarilor pentru imigrare, în prezent există o arhivă a amprentelor imigranților, dar aceasta este efectuată pe foi de hârtie și nu poate fi consultată în mod electronic.

Angajații Serviciului de Imigrare al SUA se află în curs de a actualiza aceste date în format electronic și de a identifica fiecare caz de posibilă fraudă.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/aproximativ-800-de-imigranti-au-primit-in-mod-gresit-cetatenie-americana-28910.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/aproximativ-800-de-imigranti-au-primit-in-mod-gresit-cetatenie-americana-28910-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv