loading…

Sir Bernard Hogan-Howe, șeful poliției metropolitane a Londrei, a declarat că deși Marea Britanie este bine pregătită, atentate similare cu cele din Franța și Germania rămân foarte probabile, relatează cotidianul The Guardian pe pagina electronică.

Oficialul a explicat că înțelege faptul că există un sentiment tot mai profund de teamă că Marea Britanie va fi următoarea victimă a teroriștilor.

“Simt și înțeleg această frica și fiind ofițerul de poliție responsabil de a preveni un astfel de atac, știu că ar fi de dorit să vă pot liniști. Mă tem că nu pot, nu în totalitate.”

“Nivelul de amenințare teroristă a rămas sever timp de doi ani – și este tot acolo. Aceasta înseamnă că un atac este foarte probabil. Se poate chiar spune că este un caz de când, și nu de dacă” se va petrece un atentat, a adăugat Hogan-Howe.

Totodată, Hogan-Howe a subliniat că Marea Britanie are o serie de avantaje comparativ cu alte state europene, între care un regim strict al armelor de foc, dar și toleranța și modul de viață al britanicilor.

“Abordarea noastră față de musulmani nu este influențată de faptul că aceste atacuri se pretinde că ar fi fost comise în numele islamului. Noi nu stigmatizăm milioanele de musulmani britanici ale căror valori și credințe resping complet discursul de ură al teroriștilor,” a mai spus oficialul.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/oficial-britanic-producerea-unui-atac-terorist-in-marea-britanie-o-chestiune-de-timp-26620.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/oficial-britanic-producerea-unui-atac-terorist-in-marea-britanie-o-chestiune-de-timp-26620-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv