loading…

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme semnificative privind fluența traficului pe arterele principale.

Totuși, având în vedere că este duminică, preconizăm că în a doua parte a zilei, pe mai multe drumuri importante (în special pe cele care leagă stațiunile maritime din județul Constanța și cele montane prahovene de Capitală) valorile de trafic vor crește considerabil.

În legătură cu drumul de întoarcere dinspre litoralul Mării Negre către Capitală, facem unele precizări. Pentru a nu se forma coloane de autovehicule la stația de taxare de la Fetești (de pe Autostrada Soarelui), amintim conducătorilor auto că prin punctul sus-menționat se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre stațiile autorizate de distribuire a carburanților sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România).         

Polițiștii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulți conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgență, creând astfel situații periculoase. Din acest motiv, amintim că oprirea nejustificată sau circulația pe banda de urgență a autostrăzilor se sancționează cu trei puncte de penalizare și cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4 sau 5 puncte-amendă).

Important de reținut este și faptul că podul nou din zona localității constănțene Agigea (peste Canalul Dunăre – Marea Neagră) este deschis și poate fi folosit de automobiliștii care intenționează să se deplaseze către stațiunile din sudul Constanței sau în sens invers. Pe podul vechi de la Agigea (care este mai cunoscut și mai utilizat de către automobiliști), situat pe DN39, se execută lucrări de reparații și la sfârșit de săptămână se formează frecvent coloane.

Precizăm că, în vederea monitorizării traficului rutier și pentru asigurarea fluenței acestuia, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. va survola astăzi rețeaua de drumuri publice pe ruta DN39 (Vama Veche – Agigea) – Autostrada A4 (Ovidiu – Agigea) – Autostrada A2 (Constanța – București).

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzi sunt sfătuiți:

  • să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiții de siguranță;
  • să respecte limitele legale de viteză;
  • să folosească luminile de întâlnire;
  • să se asigure și să semnalizeze când schimbă banda de circulație;
  • să pună în funcțiune luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc;
  • să acorde prioritate la ieșirea din spațiile de servicii;
  • să nu circule sau să oprească pe banda de urgență, exceptând cazurile justificate;
  • în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aștepte până când intensitatea circulației mai scade.
http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/exodul-turistilor-de-pe-litoral-spre-capitala-va-aglomera-traficul-in-a-doua-parte-a-zilei-vezi-ce-spun-politistii-26600.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/exodul-turistilor-de-pe-litoral-spre-capitala-va-aglomera-traficul-in-a-doua-parte-a-zilei-vezi-ce-spun-politistii-26600-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv