Autor:
Dan Dumitriu
| duminică, 31 iulie 2016 | 3 Comentarii
| 3701 Vizualizari

10-03/793dbde99951f305c06dacc68967b320-465×390

Un al treilea episod din biografia neromanțată a lui SOV include câteva momente importante din istoria ultimilor ani, așa cum le-a consemnat, la acel moment EvZ. Am păstrat pentru savoarea lecturii nealterate referințele temporale și comentariile făcute de ziariștii cotidianului nostru.


CITEŞTE ŞI: BIOGRAFIA NEROMANȚATĂ A LUI SOV (I). Cum a DELAPIDAT O COFETĂRIE, a FĂCUT PUȘCĂRIE pe vremea lui Ceaușescu și A SEMNAT UN ANGAJAMENT DE INFORMATOR cu fosta Securitate

Sorin Ovidiu Vântu a început să fure de pe vremea lui Ceaușescu. De-a lungul vremii, EvZ a publicat mai multe articole ce-l vizau pe Sorin Ovidiu Vîntu, încercând să deslușească meandrele biografiei sale. În acest prim episod vă redăm fragmente publicate în urmă cu câțiva ani din anchetele jurnalistice ce aduceau lămuriri importante la evoluția celui care este considerat a fi cel mai mare “inginer” financiar din istoria României, delapidările în care a fost implicat păgubind sute de mii de oameni. Iar pe el transformându-l într-un deținut de drept comun. CITIŢI DETALII AICI.


2006 – SOV intră în consultanță politică printr-un parteneriat cu Gușă

Omul de afaceri spune că firma în care e partener cu Guşă face „proiecte pentru municipalităţile locale”. Sorin Ovidiu Vîntu vine cu precizări în privinţa firmei pe care a înfiinţat-o cu „prietenul Guşă”, proaspătul consilier al preşedintelui PSD Mircea Geoană.

Firma va oferi consultanţă privind atragerea de fonduri europene. Într-un interviu pentru Hotnews.ro., SOV se exprimă foarte plastic privind expertiza lui Cozmin Guşă în domeniul atragerii de bani europeni. „Domnul Guşă aleargă, eu gândesc. Vă convine?”, a răspuns Vîntu vizibil iritat. Acesta susţine că firma sa va face „proiecte pentru municipalităţile locale”.


CITEŞTE ŞI: BIOGRAFIA NEROMANȚATĂ A LUI SOV (II). Primele afaceri în Roman, PRĂBUȘIREA FNI, preluarea REALITĂȚII TV și CAȚAVENCU, CONFLICTUL CU SEBASTIAN GHIȚĂ

Continuăm descrierea succintă a controversatelor afaceri care au marcat biografia ultimilor 26 de ani a lui Sorin Ovidiu Vîntu. De la primele afaceri făcute în Roman, până la conturarea sa ca mogul media. Așa cum le-a descris EvZ de-a lungul acestor ani. CITIŢI DETALII AICI.


S-a răzgândit

Vîntu a contrazis astfel ceea ce afirmase cu câteva ore înainte partenerul său. „Firma pe care am înfiinţat- o cu Sorin şi în care suntem parteneri cu câte 50% din acţiuni se ocupă de proiecte private de business, după cum îi spune şi numele, SOCO Management&Dezvoltare S.A. Această firmă nu are ca obiect de activitate acordarea de consultanţă politică, electorală. De asemenea, această firmă nu va face afaceri cu statul român şi are în vedere doar afaceri performante în mediul privat”, a declarat Cozmin Guşă pentru Mediafax.

Într-un alt interviu, acordat revistei „Q Magazine”, Vîntu spunea că a înfiinţat firma „pentru a mai face nişte bănuţi”. „Nu eu l-am luat pe domnul Guşă, ci aş spune, mai degrabă, că el m-a luat pe mine… În orice caz, mă bazez pe vasta experienţă managerială a Domniei Sale pentru a derula o activitate cât mai profitabilă, de consultanţă”, a declarat Vîntu revistei citate.


CITEŞTE ŞI: BIOGRAFIA NEROMANȚATĂ A LUI SOV (IV). CONDAMNĂRI CU ÎNCHISOAREA în dosarul PETROMSERVICE, devalizării FNI și favorizarea lui Nicolae Popa

Continuăm publicarea succintă a principalelor puncte fierbinți ale biografiei lui SOV. Episodul acesta vizează principalele dosare in care a fost condamnat. CITIŢI DETALII AICI.


Precizările celor doi privind firma de consultanţă au apărut în contextul speculaţiilor făcute de presă privind implicarea lui Vîntu în campania electorală a lui Mircea Geoană. Preşedintele PSD a anunţat în urmă cu o zi că l-a luat pe Guşă pe postul de consilier pe zona Transilvania. Neoficial, susţin surse din PSD, Guşă va conduce campania lui Geoană pentru alegerile prezidenţiale. Scopul acestui parteneriat declarat chiar de Guşă este acela ca, „în 2009, România să aibă un alt preşedinte” decât Traian Băsescu.

2007 – CTP se leapădă de SOV

Jurnalistul a decis sa inceteze contractul cu postul TV, dupa declaratiile lui Sorin Ovidiu Vintu referitoare la peisajul politic romanesc.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, directorul cotidianului „Gandul”, a incetat orice relatie contractuala cu postul de stiri Realitatea TV. Popescu a declarat pentru EVZ ca a luat aceasta decizie din cauza ultimelor declaratii in presa ale patronului postului, Sorin Ovidiu Vintu, care denota „intrarea sa in forta pe scena politica”. Popescu va fi prezent pe postul Realitatea TV doar ca invitat.

„Criteriul de neimplicare politica nu mai este valabil”

Sorin Ovidiu Vintu a declarat, luni, intr-un interviu acordat ziarului „Bursa”, ca nu ii place pe Traian Basescu si Adrian Nastase, dar ca ii admira pe Dan Voiculescu si Valeriu Stoica.

CTP afirmase, atunci cand Vintu a recunoscut oficial implicarea sa in proiectul Realitatea TV, ca va urmari in continuare evolutia politica a postului si a patronului sau. Jurnalistul a precizat ca nu a avut nimic de reprosat membrilor echipei Realitatii pentru felul in care s-a desfasurat colaborarea. „Dupa aceste declaratii, consider ca acest criteriu de neimplicare politica nu mai este valabil. Nu ma intereseaza continutul vorbelor, ci caracterul lor implicat politic”, a mai spus Popescu.

Simplu invitat

Jurnalistul va aparea in continuare ca invitat la emisiunile sau jurnalele Realitatii TV, ca la orice alta televiziune, fara a avea insa un contract cu postul.

„Am avut contract pentru emisiunea „Cap si pajura” pana in luna iunie si inca un contract pentru aparitii. Ambele au incetat pe cale amiabila, incepand de ieri (miercuri – n.r.)”, a confirmat CT Popescu.

El a mentionat ca nu va mai avea vreo relatie contractuala cu Realitatea TV cat timp Sorin Ovidiu Vintu va fi patronul postului.
C.T. Popescu a renuntat, alaturi de Emil Hurezeanu, la formatul „Cap si pajura” de pe Realitatea TV inainte de Craciun, dar a ales sa nu-si rezilieze contractul, in eventualitatea unui nou proiect.

2009 – Filmul trucat cu lovirea unui copil de către Băsescu, opera lui Vîntu și Patriciu

Miercuri 25 noiembrie – Realitatea TV organizează o ediţie specială, în care Dinu Patriciu şi Sorin Ovidiu Vîntu vorbesc explicit despre simpatiile şi antipatiile lor politice, pentru turul II. În acest context Dinu Patriciu îşi susţine argumentaţia declarând că „îl urăşte pe Traian Băsescu pentru că a lovit, cu pumnul un copil”. Moderatorul îi cere lui Patriciu declaraţii suplimentare, singurul detaliu pe care acesta îl dezvăluie fiind acela că incidentul s-a consumat în noiembrie 2004, la un miting electoral al PDL, la Ploieşti.

Joi, 26 noiembrie – Traian Băsescu acceptă invitaţia la Realitatea TV, pentru ora 20.00 în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu. Invitaţia a fost adresată preşedintelui joi, la prânz.

Ora 20.00 – Traian Băsescu participă la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu. Imediat după ce emisiunea a început, Curtea Constituţională a confirmat validarea scrutinului din turul I, şi implicit, prin aceasta, a dat startul campaniei electorale pentru turul al II-lea.

Ora 20.10 – Pe pagina www.gardianul.ro, apare filmul în care prezintă momentul în care Traian Băsescu ar lovi copilul. În mod excepţional postarea pe site-ul Gardianul a fost făcută la ora 20.00. Actualizarea paginii virtuale a ziarului are loc, în fiecare seară, în jurul orelor 22.00.

Ora 20.15 – Răzvan Dumitrescu pomeneşte de existenţa filmului în câteva rânduri, cu precizarea că „materialul rulează pe toate televiziunile”.
Filmul este difuzat în timpul întâlnirii cu Traian Băsescu şi de nenumărate ori, după plecarea acestuia din studioul Realitatea TV.
Ziarul Gardianul pune la dispoziţia Realitatea TV, filmul original, de o calitatea superioară celui postat pe site, care poate fi difuzat la o rezoluţie mai buna, iar Antena 3 preia şi difuzează imaginile RTV.

La finalul emisiunii de la RTV, la plecarea lui Traian Băsescu, un reporter de la Antena 3 se află la sediul Realităţii şi solicită declaraţii preşedintelui.

Ulterior se va dovedi că scena lovirii copilului a fost trucată!

2009 – Dezbaterea Băsescu – Geoană

“V-a plăcut întâlnirea cu Vîntu de azi-noapte?”, l-a întrebat Băsescu pe Geoană la dezbaterea din turul II pentru prezidenţiale.

“Aşa cum dvs aţi avut zeci de întâlniri. A fost un lucru decent. M-a sunat după ce am dat un interviu în care spuneam că este malefic..”, a mărturisit Mircea Geoană.

Disputa a apărut în urma fotografiilor publicate de Hotnews, potrivit cărora liderul social-democrat Mircea Geoană l-ar fi vizitat, miercuri noapte, pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, la reşedinţa acestuia.

Contactat de presă astăzi, Vântu a declarat că refuză să facă orice declaraţie până pe 7 decembrie. Însă, în această seară Mircea Geoană a declarat că într-adevăr i-a făcut o vizită afaceristului aseară.

În dezbatere, Traian Băsescu s-a referit şi la coincidenţa dintre vizita nocturnă a lui Geoană şi arestarea lui Popa Nicolae, cel care a gestionat Gelsor şi FNI.

“Ieri a fost arestat domnul Popa Nicolae, care a devalizat în numele domnului Vântu Gelsor. (…) Vîntu are o problemă. Un martor a fost arestat. Cunosc panica unui om care, probabil, l-a sprijinit să iasă din ţară”, a spus şeful statului.

Acest moment este considerat crucial în pierderea alegerilor prezidențiale de către Geoană.

Tag-uri:
sov, sorin ovidiu vantu, mircea geaona, geaona, geoana vantu, vantu geoana, cozmin gusa, candidatura, traian basescu, ctp, cristian tudor popescu, emil hurezeanu, realitatea tv, psd, psd mircea geoana, sorin ovidiu vantu biografie, biografie sov, legaturi sov, vantu legaturi, justitie

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/793dbde99951f305c06dacc68967b320-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/793dbde99951f305c06dacc68967b320-465x390-300x263.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Dan Dumitriu | duminică, 31 iulie 2016 | 3 Comentarii | 3701 Vizualizari 10-03/793dbde99951f305c06dacc68967b320-465x390 Un al treilea episod din biografia neromanțată...

Preluat de la EVZ