Autor:
Mălin Bot
| sâmbătă, 30 iulie 2016 | 312 Comentarii
| 548313 Vizualizari

Mii de cifre privind forțele armate sunt analizate și interpretate de Global Fire Power, într-o analiză care face un top al forței militare de care dispun statele cele mai dezvoltate. Cifrele folosite pentru analiza globală sunt utilizate de o aplicație foarte interesantă care compară țările între ele. România are un singur vecin mai puternic, care ar învinge țara noastră în cazul foarte puțin probabil al unui război direct. Clasamentul nu a luat în considerare alianțele militare, un element care schimbă radical situația. Acest subiect a atras pste jumătate de milion de cititori în anul 2015, devenind un viral al anului.

Pentru a stabili ordinea în topul țărilor cu cele mai puternice forțe militare (VEZI galeria foto de mai sus), Global Fire Power  (GFB) pune cap informații despre 106 de state care dețin forțe militare.

Cei care au întocmit analiza atrag atenția că sunt luate în calcul numai capacitățile militare convenționale ale forțelor armate analizate și comparate. ”GFB a întocmit topul strict în baza resurselor militare convenționale ale fiecărei țări, disponibile pentru operațiuni convenționale terestre, aeriene sau maritime”, explică cei care au întocmit Topul. Arsenalul nuclear nu este luat în calcul pentru topul făcut de GFP.

Clasamentul final e determinat și de elemente privind resursele financiare si naturale ale țărilor incluse în analiză. Pentru unele țări s-au făcut estimări, dacă nu au existat statistici oficiale.

GFP a introdus în analiza comparativă și date privind România, oferind o aplicație care compară două țări din TOP.

România este pe locul 51 în lista celor 106 state introduse în analiză. Cel mai puternic vecin al României este Ucraina, țară aflată pe locul 21 în topul GFP. Serbia este pe locul 60, Ungaria pe 61 și Bulgaria pe poziția 70.

Click aici pentru analizele comparative!

Cine sunt musculoșii planetei, conform analizei GFP:

TOP 10

1. SUA

2. RUSIA

3. CHINA

4. INDIA

5. REGATUL UNIT AL MARII BRITANII

6. FRANȚA

7. GERMANIA

8. TURCIA

9. COREEA DE SUD

10. JAPONIA

Tag-uri:
Global Fire Power, armata romana, sua, rusia, ucraina, razboi, aviatie, infanterie, militari, nato, b11, realitatea, rtv2, wowbiz, libertatea, fanatik, dw, capital, click, doctorulzilei, rtv, libertateafinal, ziarecom, gdsro, gds, b12, b13, riscograma, animalzoo

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/fbarmate-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/fbarmate-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Mălin Bot | sâmbătă, 30 iulie 2016 | 312 Comentarii | 548313 Vizualizari Mii de cifre privind forțele armate sunt...

Preluat de la EVZ