loading…

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că, într-un gest unic de bunăvoință, va renunța la procesele deschise împotriva persoanelor acuzate l-ar fi insultat, notează BBC News online.

“Voi retrage toate procesele cu privire la afirmațiile lipsite de respect făcute la adresa mea,” a spus președintele, care a adăugat că a fost inspirat de sentimentele de unitate manifestate în urma recentei tentative de lovitură de stat.

Potrivit autorităților, mai devreme în acest an, aproximativ 2.000 de persoane erau anchetate pentru acuzații de acest fel.

Pe de altă parte, Erdogan a criticat dur reacția statelor occidentale față de măsurile de epurare din Turcia împotriva persoanelor suspectate de legături cu tentativa de lovitură de stat, cerând acestora “să-și vadă de propriile treburi”.

Peste 18.000 de persoane au fost arestate preventiv în Turcia pentru implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, a anunțat recent ministrul turc de Interne, Efkan Ala.

O facțiune a armatei turce a încercat să înlăture Administrația Recep Tayyip Erdogan pe 15 iulie, Ankara atribuind tentativa de lovitură de stat simpatizanților clericului musulman Fehtullah Gulen, aflat în Statele Unite.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/turcia-erdogan-anunta-ca-va-renunta-la-actiunile-in-justitie-impotriva-persoanelor-acuzate-ca-l-au-insultat-26574.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/turcia-erdogan-anunta-ca-va-renunta-la-actiunile-in-justitie-impotriva-persoanelor-acuzate-ca-l-au-insultat-26574-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv