Autor:
Felix Mihai Badea
| sâmbătă, 30 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 19 Vizualizari

În „Identitate furată”, autoarea de mare succes Mary Higgins Clark prezintă o acțiune complexă, cu o desfășurare imprevizibilă, în care sunt implicate numeroase personaje, fiecare dintre ele având un rol atribuit cu multă grijă.

 Alexandrei Moreland, designer de interior, i-a fost răpit copilul în Central Park. Timp de doi ani, oricâți bani a cheltuit angajând detectivi particulari, n-a reușit să-i dea de urmă. Poliția s-a dovedit la fel de neputincioasă în elucidarea acestei întâmplări care a stârnit multă vâlvă.

Tânăra mama a trecut prin momente cumplite, însă nu și-a pierdut nădejdea că-și va găsi băiatul. Dar, la un moment dat, alte necazuri se abat asupra ei și o aduc în pragul nebuniei. Cineva i-a furat identitatea și îi folosește cardul de credit, este văzută în locuri prin care n-a călcat, i se atribuie vorbe pe care nu le-a rostit, afacerea îi este amenințată cu falimentul. Mai mult, în ziare apar fotografii care o arată răpindu-și propriul copil din căruciorul lângă care dădaca adormise. Jurnaliștii, polițiștii, cunoscuții, opinia publică, fostul ei soț o acuză cu vehemență de fapta odioasă. Neputința de a-și dovedi nevinovăția îi periclitează și mai mult sănătatea. Alexandra nu mai știe ea însăși ce să mai creadă: are o dublă personalitate? Și dacă da, ce-a făcut cu micuțul ei Mathews?

Ingeniozitatea autoarei transformă narațiunea într-o poveste cu o tensiune la limitele suportabilului. Ea conduce cu abilitate jocul între realitate și aparență, între minciună și sinceritate. Însă înșelătoria de proporții în mrejele căreia a fost prinsă Alexandra este dejucată de cei care cred în inocența ei. Aceștia se dovedesc a fi anchetatori mai pricepuți decât polițiștii lipsiți de imaginație. Unindu-și forțele, cercetând cu asiduitate în dreapta și-n stânga, acești detectivi improvizați o salvează pe femeia condamnată în pripă. O investigație dusă la bun sfârșit de mai mulți oameni fără pregătire de specialitate– iată o idee originală, care de-acum poartă patentul Mary Higgins Clark.Tag-uri:
george arion, Alexandrei Moreland, Central Park, Mary Higgins Clark

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/02-carte-rubrica-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/02-carte-rubrica-465x390-222x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialCultură
Autor: Felix Mihai Badea | sâmbătă, 30 iulie 2016 | 0 Comentarii | 19 Vizualizari În „Identitate furată”, autoarea de mare...

Preluat de la EVZ