loading…

Cea de-a opta ediție a Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition, spectacol aviatic organizat astăzi pe aeroportul Băneasa, reunește 100 de aeronave civile și militare, dar și peste 250 de piloți și parașutiști.

Evenimentul este organizat de Compania Națională Aeroporturi București, Forțele Aeriene Române, Aeroclubul României, ROMAERO, Clubul Sportiv AIBO și ROMATSA. Intrarea la spectacol se va face prin sediul Romaero.

La eveniment vor participa echipe din România, Spania, Ucraina, Cehia, SUA, Grecia, Bulgaria, Austria și Lituania, care vor realiza o serie de acrobații aeriene și demonstrații de elită, dar și cu aeronave expuse la sol.

Invitați speciali în acest an sunt Forțele Aeriene ale Spaniei, cu aeronavele F18 ”Hornet”, Forțele Aeriene ale Ucrainei, care evoluează cu Suhoi Su 27 ”Flanker”, Forțele Aeriene ale Cehiei, cu Saab 39 Gripen și L-159 ALCA, Forțele Aeriene ale SUA, care participă cu F15 ”Eagle”, dar și cu un Hercules C-130 Alabama National Guard, expus la sol. Echipa din Grecia vine cu Mirage 2000, avion de vânătoare francez, iar Bulgaria participă cu Suhoi Su 25, expus la sol.

Pe platforma aeroportului va fi expusă pentru public și o aeronavă NATO AWACS.

Piloții Forțelor Aeriene Române vor fi la manșa aeronavelor MiG 21 LanceR, IAR 99 Șoim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, și C 27 Spartan. Spectatorii vor putea urmări, de asemenea, și exercițiile de poliție aeriană și de sprijin pentru desant aerian, executate de Forțele Aeriene Române.

În plus, la spectacol va fi prezent și Aeroclubul României – Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alături de parașutiștii formației Blue Wings.

Artiștii zborului acrobatic, austriecii de la Flying Bulls, vor evolua cu două aeronave unice: F4U Corsair și B 25 Mitchell.

Pe parcursul evenimentului evoluează și celebrii Iacări Acrobați, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică și lumini.

De asemenea, la BIAS 2016, publicul va vedea exercițiile executate de piloți ai companiei naționale TAROM, dar și de piloți ai structurilor de aviație ale Ministerului de Interne.

Intrarea publicului la BIAS este liberă.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/spectacol-aviatic-in-capitala-100-de-aeronave-si-peste-250-de-piloti-si-parasutisti-vor-incanta-publicul-26561.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/spectacol-aviatic-in-capitala-100-de-aeronave-si-peste-250-de-piloti-si-parasutisti-vor-incanta-publicul-26561-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv