Autor:
Mircea Marian
| sâmbătă, 30 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 10 Vizualizari

Cseke Atilla

Preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, a demisionat din funcţie, în locul său fiind propus deputatul UDMR Cseke Attila, a cărui confirmare va avea loc în cel mult o lună, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, Eva Ursuţa, consilier al senatoarei Biro Rozalia.

Organizaţia bihoreană a UDMR a fost confruntată, în ultima vreme, cu o serie de conflicte interne, context în care preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, a demisionat din funcţie, în seara de vineri, 29 iulie, în cadrul şedinţei Consiliului Aleşilor Locali ai UDMR Bihor.

În semn de respect pentru decizia luată, acest for i-a propus lui Alexandru Kiss poziţia de preşedinte onorific al acestui for ce reuneşte reprezentaţii Uniunii din administraţia locală, propunerea fiind acceptată.

În aceeaşi zi, Consiliul Reprezentanţilor Judeţeni ai UDMR Bihor, forul lărgit de conducere al filialei, l-a propus pe deputatul Cseke Attila pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei bihorene. Iniţiativa a fost adoptată prin votul unanim al membrilor CRJ Bihor. Cei prezenţi au considerat că alegerea lui Cseke Attila, care va deveni, aproape sigur, efectivă în urma Adunării Generale a UDMR Bihor, programată să aibă loc în data de 31 august, reprezintă soluţia pragmatică, cea mai potrivită şi aptă să asigure un transfer lin de putere ‘între generaţii’.

Susţinătorii viitorului preşedinte au mai spus că acesta, împreună cu preşedintele executiv, deputatul Szabo Odon, care anterior a refuzat propunerea de a deveni el însuşi preşedintele UDMR Bihor, are oportunitatea ca, la alegerile parlamentare din toamnă, să depăşească situaţia delicată în care s-a aflat filiala din punctul de vedere al rezultatelor înregistrate la alegerile locale.

În acest context, câţiva membri ai CRJ Bihor au scos în evidenţă faptul că, în ciuda rezultatului care a fost sub aşteptările şi potenţialul local al UDMR, conducerea executivă a găsit soluţia care face ca Uniunea “să conteze în viaţa politică a judeţului”, prin alegerea lui Pasztor Sandor în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, deputatul Szabo Odon, a declarat sâmbătă că este “fericit să ştie că filiala va fi condusă de acum înainte de un reprezentant al noii generaţii”.

Tag-uri:
cseke atilla, udmr, bihor, alexandru kiss

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/01_Cseke_stanga_EVZ-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/01_Cseke_stanga_EVZ-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mircea Marian | sâmbătă, 30 iulie 2016 | 0 Comentarii | 10 Vizualizari Cseke Atilla Preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss,...

Preluat de la EVZ