Autor:
Mircea Marian
| sâmbătă, 30 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 38 Vizualizari

Liderii PMP Traian Basescu si Robert Turcescu

PMP a anunţat sâmbătă că în ceea ce priveşte finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului consilierii său de la sectorul 1 au votat pentru, iar votul negativ al celor de la USB şi PNL demonstrează o abordare populistă, scrie mediafax.ro.

“În cadrul şedinţei din 28 iulie a.c., consilierii PMP au votat în favoarea acordării unui sprijin financiar pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, ca urmare a solicitării Bisericii Ortodoxe Romane”, potrivit unui comunicat de presă emis de PMP.

De asemenea, PMP consideră că USB şi PNL induc în eroare opinia publică şi că finanţarea unor proiecte “destinate promovării spiritualităţii” nu înseamnă excluderea finanţării unor proiecte din educaţie sau sănătate.

“Prin urmare, asocierea acestor teme este falsa şi nu are niciun fundament. Votul negativ dat de consilierii USB şi PNL demonstrează o abordare populistă, care nu are nimic în comun de fapt cu agenda comunităţii”, spun cei de la PMP.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat vineri că alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mânturii Neamului a fost o solicitarea a Patriarhului adresată către toate primăriile de sector, PSD fiind în favoarea onorării cererii.

Pe de altă parte, consilierul USB Clotilde Armand a declarat vineri că a propus alocarea a 2 din cele 10 milioane de lei cerute pentru Catedrală, solicitând ca pentru a aloca restul banilor să se organizeze consultări, cetăţenii putând să opteze fie pentru Catedrală, fie pentru spitale.

PNL şi PSD au blocat propunerea USB de a aloca doar 2 milioane de lei pentru Catedrală, iar proiectul privind alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului nu a trecut nici el, consilierii USB abţinându-se.

”Noi ne-am abţinut la propunerea PSD de 10 milioane de lei, pentru că nu avem la ora actuală o părere fără să avem feedback-ul cetăţenilor. Ne-am abţinut. Au fost 11 voturi pentru cele 10 milioane, nu a trecut”, a spus Clotilde Armand.

Tag-uri:
Dan Tudorache, Clotilde Armand, PMP, sectorul 1, catedrala neamului

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/base-pmp_1-465x390-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/base-pmp_1-465x390-1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mircea Marian | sâmbătă, 30 iulie 2016 | 0 Comentarii | 38 Vizualizari Liderii PMP Traian Basescu si Robert Turcescu ...

Preluat de la EVZ