loading…

Cel puțin 35 de militanți kurzi au fost uciși, în această dimineață, în urma unui atac al acestora asupra unei baze militare din provincia Hakkari, au anunțat oficialii militari turci, potrivit Reuters online.

Militantii au încercat să atace baza militară, împărțiți în trei grupe diferite, dar au fost reperați și în urma unei operațiuni aeriene au fost neutralizați 23 dintre aceștia, au explicat oficialii.

Patru au fost uciși în timpul unei operațiuni la sol, iar restul de opt au fost uciși în cursul ciocnirilor din districtul Cukurca al provinciei Hakkari, au precizat oficialii turci.

Atacul asupra bazei a avut loc la doar câteva ore după mai multe confruntări în districtul Cukurca între militari turci și militanții Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), soldate cu moartea a opt militari.

Forțele militare turce, care se poartă lupte acerbe cu insurgența kurdă, în special în sud-estul țării, trece printr-un amplu proces de epurare în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie. Aproape 40 la suta din totalul generalilor și amiralilor din forțele armate au fost demiși în urma acestui eveniment.

Conflictul dintre serviciile de securitate turce și PKK, considerată o organizație teroristă de Turcia, SUA și Uniunea Europeană, a izbucnit în anul 1984 și s-a soldat până acum cu cel puțin 40.000 de morți.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/cel-putin-35-de-militanti-kurzi-au-fost-ucisi-dupa-ce-acestia-au-atacat-o-baza-militara-turca-26580.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/cel-putin-35-de-militanti-kurzi-au-fost-ucisi-dupa-ce-acestia-au-atacat-o-baza-militara-turca-26580-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv