Autor:
Georgeta Petrovici
| sâmbătă, 30 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 5 Vizualizari

O luăm dacă suntem răciți, când ne dor articulațiile sau orice altceva. Este, poate, cel mai folosit medicament, dar puțini știu că ea ne poate salva viața

Consumul unui sfert de aspirină reduce riscurile de deces în cazul unei persoane care suferă un atac cerebral. Aceasta este concluzia unui studiu făcut în Marea Britanie, pe 500.000 de pacienți, cercetare care dovedește că cei care au luat aspirină ca metodă de prevenție au avut mai multe șanse de supraviețuire și de refacere rapidă după atac. Aproximativ 152.000 de oameni suferă de atacuri cerebrale anual în Marea Britanie, un sfert dintre ei decedând. Dintre supraviețuitori, cel puțin jumătate rămân cu probleme după atac, de la paralizie la deficiențe în vorbire.

O echipă de cercetători de la Universitatea Aberdeenm, în colaborare cu Harvard Medical School, au descoperit că pacienții care au luat medicamente împotriva trombozei, aici fiind inclusă și aspirina, au cu 18% mai multe șanse să părăsească spitalul în viață.

Trebuie consultat medicul!

Conducătorul studiului, profesorul Phyo Myint, spune că domeniul de cerectare este foarte important pentru că rata de mortalitate în perioada spitalizării este foarte mare la persoanele care suferă un atac cerebral. Dacă pe lângă medicamentele preventive se face mișcare și se consumă fructe și legume, însoțite de controale regulate ale tensiunii, atunci șansele la viață cresc substanțial.

În continuarea studiului, experții avertizează că înainte de a lua aspirină preventiv, pacienții ar trebui să își consulte medicul curant, pentru a fi siguri că nu există alte efecte sau că aspirina nu intră în conflict cu altă medicație.

Tag-uri:
aspirina, medicament, raceala, marea britanei, Universitatea Aberdeenm, Harvard Medical School, pacienti

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/11-aspirin-shutterstock-242141161-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/11-aspirin-shutterstock-242141161-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Autor: Georgeta Petrovici | sâmbătă, 30 iulie 2016 | 0 Comentarii | 5 Vizualizari O luăm dacă suntem răciți, când ne...

Preluat de la EVZ