Autor:
Petrisor Cana
| sâmbătă, 30 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 26 Vizualizari

Inspectorii ISU au aplicat amenzi uriaşe pentru nerespectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor

În urma controalelor efectuate, în cursul acestei săptămâni, inspectorii de prevenire ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din întreaga ţară au aplicat peste 2.000 de sancţiuni, iar valoarea amenzilor este de aproape 400.000 de lei. Vizate au fost instituţii publice, dar şi operatorii economici care nu respectau măsurile de apărare şi stingere a incendiilor la instituţii publice.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis că, în perioada 23-29 iulie a.c., au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din diverse domenii de activitate, comerţ, alimentaţie publică, turism, de agrement etc..

În urma celor 779 controale efectuate la nivel naţional, au fost aplicate 2.138 sancţiuni contravenţionale (1.750 avertismente şi 388 amenzi), în cuantum de peste 379.500 lei.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii ISU au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, în perioada menţionată, la nivel naţional s-au realizat 729 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Totodată, inspectorii de prevenire au fost angrenaţi în 12 comisii de recepţie pentru verificarea respectării cerinţelor de securitate la incendiu pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii şi au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat şi acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

Peste 1.000 de incendii

În plan operaţional, în perioada de referinţă au fost derulate 9.250 intervenţii la nivel naţional,  salvatorii fiind solicitaţi la 1.087 misiuni de stingere a incendiilor, 7.342 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 37 misiuni de descarcerare şi 186 pentru deblocare/salvare, pe timpul cărora 55 de persoane aflate în dificultate au fost salvate.

Tag-uri:
ISU, IGSU, amenzi, incendiilor, normele, stingere, pompieri

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/igsu-pompieri-isu-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/igsu-pompieri-isu-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Petrisor Cana | sâmbătă, 30 iulie 2016 | 0 Comentarii | 26 Vizualizari Inspectorii ISU au aplicat amenzi uriaşe pentru...

Preluat de la EVZ