loading…

Chalice își va face debutul în luna septembrie, în benzile desenate “Alters”, o serie de povești despre un grup de proscriși, a căror circumstanțe unice le dă superputeri, potrivit Reuters.

Făcând tranziția la sexul feminin și purtând cu încredere o fustă mini și o pelerină, Chalice dezvoltă abalitatea de a controla mecanica cuantică. Alți proscriși din Alters includ un bărbat tetraplegic și un personaj care suferă de stres posttraumatic, scris Mediafax.

În timp ce drepturile transsexualilor au acaparat titlurile ziarelor din Statele Unite, povestea lui Chalice nu este menită să fie un comentariu politic, potrivit creatorului ei, Paul Jenkins, un artist de benzi desenate ce trăiește în Atlanta.

“Tranziția ei este o parte importantă a poveștii. Dar ce e important, de ce e ea așa grozavă? Pentru că este foarte cool”, a declarat Jenkins pentru Fundația Thomson Reuters.

Totuși, făcând aluzie la dezbaterea curentă, o copertă specială a primului număr din povestea lui Chalice va fi concepută și lansată în Carolina de Nord (Statele Unite), un stat recunoscut pentru legea controversată în ceea ce privește folosirea toaletelor de către transsexuali. Legea, cunoscută sub denumirea de HB2, prevede că transsexualii trebuie să utilizeze toaletele care corespund cu sexul declarat la naștere, impunând ca toate instituțiile publice să dețină afișe pe care să scrie acest lucru.

Momentan, nu se știe cu exactitate ce va apărea pe coperta, dar s-ar putea ca aceasta să o conțină pe Chalice în centru, în timp ce transmite salutări din vârful clădirii organului legislativ din Carolina, sau pe eroină fiind confruntată de diverse semne care indică toalete.

“Facem referire la absurditatea legii, sincer”, a comentat creatorul benzii desenate.

Jenkins a contribuit prin scrierile sale la benzile desenate “Spider-Man”, “Wolverine și Inumanii”, publicate de editura de benzi desenate Marvel. Ideea sa Alters a fost adoptată de o companie nouă, destul de mică, dar cu un nume de impact: AfterShock.

Chalice nu este primul personaj transsexual care apare într-o bandă desenată, dar este primul care va avea un rol central, potrivit lui Tamra Bonvillain, femeie transsexuală, care face parte din echipa creativă a benzii desenate Alters.

Predecesorii fictivi ai lui Chalice îi includ pe Alysia Yeoh, care a dezvăluit că este transsexuală într-o bandă desenată cu BatGirl, în 2013, și Shvaughn Erin, care într-o poveste cu legiunea de supereroi, din 1992, a dezvăluit că a fost născută bărbat.

Jenkins a fost ajutat de transsexuali, pentru a putea recrea cât mai fidel lupta interioară a lui Chalice în ceea ce-i privește identitatea sexuală. În acest sens, el a trimis grupului de susținere a comunității LGBT GLAAD câteva copii după schițele sale, pentru a primi feedback.

“Câțiva oameni transsexuali mi-au scris. ‘Știi, este destul de periculos când suntem prezentați ca bărbați în fuste sau rochii”, a mai spus Jenkins.

Bonvillain a spus că speră ca oamenii să regăsească măcar o părticică din ei înșiși în Chalice.

“Sentimentul că duci o viață falsă înainte de a face tranziția la sexul opus este cu siguranță ceva cu care rezonez”, a conchis aceasta.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/primele-benzi-desenate-cu-supereroi-transsexuali-vor-aparea-pe-rafturile-librariilor-din-sua-26524.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/primele-benzi-desenate-cu-supereroi-transsexuali-vor-aparea-pe-rafturile-librariilor-din-sua-26524-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv