Autor:
Otilia Matei
| vineri, 29 iulie 2016 | 1 Comentarii
| 445 Vizualizari

Confruntarea dintre polițist și clericul musulman

Un predicator islamist a fost filmat în timp ce ţipa furios către un ofiţer de poliţie care cerceta o plângere împotriva sa, scrie Daily Mail. Atitudinea clericului este sfidătoare la adresa autorităţilor britanice, acuzându-l pe polițist că este rasist.

O scenă bizară pe străzile oraşului Birmingham indică faptul că toleranţa exagerată riscă să destabilizeze societatea. O înregistrare video surprinde momentul în care un predicator islamist ţipă în faţa unui poliţist, afişând o atitudine sfidătoare, ba chiar ameninţătoare faţă de reprezentantul legii. În material se mai poate observa că bărbatul poartă o ţinută tradiţională şi este însoţit de încă două persoane.

Din ce se poate înţelege din video, poliţistul a răspuns unei plângeri făcute împotriva clericului, motivul fiind necunoscut. Conform ultimelor informații, imamul agresase verbal o femeie, acuzând-o că poartă blugi prea strâmți.

La confruntarea polițistului, acuzatul a devenit extrem de agitat, ba chiar, violent.

„Aici e martorul meu, strigă acesta spre poliţist, arătând către femeia care îl însoţea. Dacă vrei să mă arestezi, arestează-mă, adaugă acesta. Crezi că mă intimidezi? Libertate de exprimare! Nu o să vă mai suportăm comportamentul rasist! Nu suntem terorişti şi nu suntem sinucigaşi. Este o ţară liberă şi noi putem să ne exprimăm liber în public”, citează Daily Mail.

Clericul afirmă că femeia care a depus plângere împotriva sa, l-ar fi ameninţat. Poliţistul l-a rugat să păstreze o atitudine decentă şi să nu mai ţipe, dar bărbatul a început să ţipe şi mai tare. În momentul în care ofiţerul se îndepărtează puţin de predicator, acesta strigă după el: „Pleacă! Du-te să cauţi nişte violatori!”

Poliţistul face, din nou, apel către decenţă şi îl roagă pe bărbatul agitat să-l asculte, dar nu reuşeşte să-l calmeze.
Punctul culminant al filmării este atins în momentul în care predicatorul strigă “Allahu Akbar” în faţa reprezentantului legii.

La fața locului s-au adunat din ce în ce mai mulţi curioşi, iar poliţistul le explică faptul că bărbatul are dreptul să se manifeste astfel pe stradă, dar dacă va comite o infracțiune de ordin public, va fi arestat.

Mulţimea, însă, este de partea clericului, iar în momentul în care ofiţerul se retrage, publicul începe să strige în batjocură: „Rasistule!”.

Tag-uri:
predicator islamist, cleric musulman, scena penibila pe strada, acuzatii de rasism in birmingham, Birmingham, politist sfidat

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/predicator-islamist-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/predicator-islamist-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Otilia Matei | vineri, 29 iulie 2016 | 1 Comentarii | 445 Vizualizari Confruntarea dintre polițist și clericul musulman Un predicator...

Preluat de la EVZ