loading…

Un partid de opoziție din Ungaria a anunțat că va înainta o plângere penală pentru incitare la ură împotriva unui grup în legătură cu campania Guvernului de la Budapesta pe tema referendumului privind cotele de imigranți, relatează agenția de știri MTI.

Bence Tordai, purtătorul de cuvânt al Partidului Dialog pentru Ungaria (PM), a declarat că, în ultimul an și jumătate, Guvernul a derulat o “campanie de incitare la ură” împotriva refugiaților.

Tordai a mai afirmat că avocații partidului consideră că modul în care a fost concepută campania publicitară reprezintă un caz de infracțiune de incitare la ură împotriva unui grup pentru că insinuează o legătură între solicitanții de azil și terorism, violuri și alte crime.

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că incitarea la ură împotriva refugiaților ar “putea cu ușurința să degenereze în violență,” iar Guvernul Orban ar trebui tras la răspundere dacă se ajunge la așa ceva.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/plangere-penala-impotriva-guvernului-ungar-pe-tema-campaniei-pentru-referendumul-privind-migratia-26503.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/plangere-penala-impotriva-guvernului-ungar-pe-tema-campaniei-pentru-referendumul-privind-migratia-26503-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv