loading…

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat astăzi că alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mânturii Neamului a fost o solicitarea a Patriarhului, susținută de grupul de consilieri PSD, afirmând că proiectul nu a trecut și că o consultarea adevărată ar presupune un referendum.

”A fost o propunere a grupului PSD, în urma solicitării Patriarhului, o solicitare de 10 milioane lei. Proiectul depus de grupul PSD a fost înscris pe ordinea suplimentară a ședinței de ieri a Consiliului, a ajuns în ședința de comisie și nu a trecut”, a afirmat primarul Sectorului 1.

Dan Tudorache a precizat că Patriarhul a transmis această solicitare către toate primăriile, afirmând că Primăria Sectorului 1 ar fi urmat să contribuie cu o parte, în contextul în care i s-a reproșat declarația potrivit căreia nu este corect ca Sectorul 1 să contribuie pentru un spital național.

”Am spus că nu mi se pare corect, nu am spus niciodată că nu dau (…) Este normal ca pentru un spital național să vină și Primăria Sectorului 1 cu o parte din bani. Nu trebuia doar Sectorul 1 să construiască (…), legea nu permite”, a explicat Dan Tudorache, afirmând că pentru un spital național și Ministerul Sănătății ar trebui să aloce fonduri.

Întrebat de ce nu a acceptat propunerea USB de a aloca 2 milioane de lei pentru Catedrală, urmând ca pentru restul sumei de bani să fie făcute dezabteri, Dan Tudorache a afirmat că ori se fac dezbateri de la început pentru a vedea ce își doresc cetățenii, ori Primăria atribuie ce solicită Patriarhia.

Întrebat dacă va declanșa un referendum pentru a decide în privința alocării sumei de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, edilul a răspuns că nu vede altă soluție pentru a demara o ”consultare pertinentă”.

”Altă soluție nu văd ca să fie o consultare pertinentă. Așa ca să te întâlnești 100 de oameni sau 200 de oameni să își dea cu părerea nu cred că… O consultare adevărată pe un proiect major este un referendum. Așa consider eu că este o consultare reală”, a subliniat primarul Sectorului 1.

Cât privește costurile organizării unui referendum, Tudorache a afirmat că acestea sunt similare cu cele presupuse de organizarea unor alegeri.

Clotide Armand, consilier USB, a intervenit și a susținut că ”o consultare publică nu este un referendum”.

”Este o lege care explică. Noi nu am cerut un referendum, am cerut dezbatere publică. Este o cultură care trebuie implementată și o să încercăm cu acest încercăm cu acest proiect”, a spus Clotilde Armand.

Propunerea de alocare de fonduri pentru Catedrală poate fi repusă în discuție la propunerea oricărui grup în ședința de luna viitoare, potrivit lui Dan Tudorache.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/patriarhul-a-cerut-10-milioane-de-lei-pentru-catedrala-manturii-neamului-26528.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/patriarhul-a-cerut-10-milioane-de-lei-pentru-catedrala-manturii-neamului-26528-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv