loading…

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, a anunțat astăzi că pregătește o ordonanță de urgență prin care ar putea fi adoptată la sfârșitul lunii august prin care se înăspresc sancțiunile pentru contravențiile silvice.

Palmer a spus la RFI că la minister s-a lucrat la un set de măsuri pentru îmbunătățirea legislației pentru contravențiile silvice și că se aștepta ca legea să fie trecută de Parlament înainte de vacanța de vară, scrie Mediafax.

“Din păcate, Parlamentul nu a trecut-o, în ciuda insistențelor noastre și între timp, am lucrat cu colegii mei din departamentul de păduri la o Ordonanță de Urgență, pe care sper s-o adoptăm acum, imediat, la final de august și să mergem înainte cu a înăspri aceste sancțiuni”, a declarat ministrul.

Cristina Palmer a mai spus că amenzile nu sunt foarte mari, iar intenția ministerului este să le dubleze sau să tripleze.

“(…) În clipa de față și dacă sunt prinși, amenda este importantă, dar nu atât de serioasă și am vrut să dublăm, să triplăm practic aceste contravenții și am lucrat pe legea 171, este legea contravențiilor silvice”, a spus ministrul.

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, a făcut în luna iunie un apel la deputați să adopte până la vacanța parlamentară modificările la legea contravențiilor silvice, avertizând că în caz contrar există un risc major de declanșare a unei proceduri de infringement împotriva României.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/guvernul-va-adopta-o-ordonanta-prin-care-se-inaspresc-sanctiunile-pentru-contraventii-silvice-26525.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/guvernul-va-adopta-o-ordonanta-prin-care-se-inaspresc-sanctiunile-pentru-contraventii-silvice-26525-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv