loading…

Bogdan Olteanu își va da luni demisia din funcția de viceguvernator al BNR, a declarat astăzi avocatul acestuia, Constantin Gurghiu.

Olteanu ocupa această funcție din 2009.

Avocatul a spus că clientul său a luat această decizie pentru că nu vrea ca imaginea Băncii Naționale să fie afectată de cazul penal în care este implicat, notează Mediafax.

Gurghiu a spus că este “de necontestat” că viceguvernatorul BNR s-a întâlnit cu Sorin Ovidiu Vântu, dar că Bogdan Olteanu nu a primit nicio sumă de bani.

DNA a cerut arestarea lui Bogdan Olteanu, la acestă oră instanța fiind în pronunțare.

Bogdan Olteanu a fost reținut joi noaptea, după mai multe ore de audieri, fiind acuzat de trafic de influență.

Vineri, la ora 15.00, a început ședința de judecată în urma căreia judecătorii vor decide dacă viceguvernatorul BNR va fi arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia va fi executorie însă nu și definitivă.

Potrivit procurorilor, Olteanu ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru efectuarea de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/bogdan-olteanu-isi-da-luni-demisia-din-functia-de-viceguvernator-al-bnr-26541.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/bogdan-olteanu-isi-da-luni-demisia-din-functia-de-viceguvernator-al-bnr-26541-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv