loading…

Un adăpost de câini din Câmpina, județul Prahova a fost închis temporar după ce membrii unei asociații de protecție a animalelor au găsit mai multe animale moarte.

“La controlul efectuat de către colegii noștri la acest adăpost de câini, au fost depistate foarte grave neconformități și multe, pornind de la lipsa, în funcție de numărul de câini, a vaselor de adăpare și hrănire a câinilor, condiții de igienă necorespunzătoare în padocuri, țarcuri și în clădirea administrativă, câini morți, câini care erau parazitați extern și nu erau tratați”, a declarat Mihai Terecoasă, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, conform Mediafax.

Potrivit sursei citate, din două vase destinate hrănirii, mâncau 20-30 de câini, acesta precizând că “ erau lupte pe mâncare în padoguri”.

Poliția Prahova a deschis un dosar de cercetare penală.

“În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de abuz în serviciu, administratorul centrului canin fiind, practic, cercetat în acest dosar”, a declarat Marian Popescu, purtător de cuvânt IJP Prahova

Alexandru Chirobocea, administratorul adăpostului, știa de existența animalelor decedate.

“Într-un țarc s-a găsit un câine, murise când au plecat băieții, atunci, înainte să vină, într-un țarc aici s-au găsit un câine mic mort mai demult și un cadavru mic, tot un câine mic, aici. De moarte, de soare, doar nu l-am omorât eu. Contractul este pe lună, 9.000 de lei pe lună. Am găsit un câine cu mii de căpușe pe el, l-am filmat, a murit din cauza asta. Mor ei, se mănâncă între ei. Este închis adăpostul, pentru o perioadă de 14 zile, pentru remedieri”, a declarat Alexandru Chirobocea.

Potrivit unor surse, la momentul controlului, în adăpost au fost găsiți trei câini decedați, aflați în stare de putrefacție, 25 de cadavre de câini în lăzi frigorifice, iar în padoguri se aflau 74 de patrupede.

Potrivit autorităților, la ultimul control nu a fost depistată nicio neregulă.

“Ultimul control care s-a făcut de către city manager și Poliția Locală din punct de vedere administrativ a fost acum trei săptămâni, la câteva zile de la controlul DSV. Totul era ok din punctul de vedere al gestionării câinilor comunitari. Au dat câteva măsuri de corecție, am dispus și noi câteva măsuri de corecție, erau în limitele normale, fapt pentru care activitatea a continuat acolo până alaltăieri, când a fost un nou control. Situația s-a degradat, acum este suspendată activitatea”, a declarat Adrian Pițigoi, viceprimarul municipiului Câmpina.

Potrivit DSV Prahova, în acest caz a fost emisă o ordonanță de suspendare temporară a activității până la remedierea deficiențelor constatate, iar firma a fost amendată cu 3.000 de lei.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/adapost-de-caini-inchis-temporar-dupa-ce-au-fost-gasite-mai-multe-patrupede-moarte-26546.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/adapost-de-caini-inchis-temporar-dupa-ce-au-fost-gasite-mai-multe-patrupede-moarte-26546-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv