loading…

Compania IKEA recheamă șase sortimente de ciocolată după ce a stabilit că acestea nu sunt potrivite pentru persoanele alergice sau sensibile la alune și/sau migdale.

Produsele rechemate și prețurile acestora sunt, conform unui comunicat al companiei, CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR Ciocolată cu lapte cu merișoare și ciocolată neagră cu afine 180g – 18,50 lei; CHOKLAD LJUS Ciocolată cu lapte 100g – 2,50 lei; CHOKLAD NÖT Ciocolată cu lapte și alune de pădure 100g – 4 lei; GODIS CHOKLADKROKANT Ciocolată cu lapte cu bucăți de caramel 450g – 20 lei; GODIS CHOKLADRÅN Napolitane umplute și acoperite cu cremă cu aromă de ciocolată cu lapte 168g – 9,50 lei; CHOKLADKROKAND BREDBAR Pastă tartinabilă cu aromă de ciocolată și bucățele de caramel (16%) 400g – 12 lei.

Alunele și migdalele au fost găsite frecvent, și nu ocazional, în cele șase produse, iar din această cauză acestea nu sunt sigure pentru a fi consumate de către persoanele alergice sau sensibile la acești alergeni.

Informația de pe etichetă nu raportează suficient de clar prezența frecventă a acestor ingrediente, fiind menționată după formularea: „Poate conține…”. Această informație de pe ambalaj ar putea induce în eroare consumatorii și, în anumite țări, este interpretată ca nefiind conformă cu legislația.

Toate cele șase produse din ciocolată afectate de rechemare pot fi consumate în siguranță de persoanele care nu prezintă alergii sau sensibilitate la alune și/sau migdale. Compania IKEA nu a primit nicio sesizare legată de cele șase produse adăugate acțiunii de rechemare.

Clienții preocupați de riscul unei alergii sunt invitați să aducă produsele înapoi în magazinul IKEA din București, la departamentul Relații Clienți, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs.

Magazinul IKEA din București a vândut aproximativ 247.000 de bucăți din cele șase produse și nu a primit nicio sesizare cu privire la acestea. În prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai găsește la vânzare.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/romania-sase-sortimente-de-ciocolata-retrase-de-la-consum-din-cauza-ca-pot-cauza-probleme-persoanelor-alergice-26479.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/romania-sase-sortimente-de-ciocolata-retrase-de-la-consum-din-cauza-ca-pot-cauza-probleme-persoanelor-alergice-26479-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv