loading…

Rețeaua teroristă Stat Islamic intenționează să intensifice atacurile în Europa pe măsură ce pierde controlul asupra teritoriilor din Siria și Irak, avertizează oficiali și experți americani citați de publicația The Wall Street Journal.

“Știm că există deja structuri de comandă și control care au permis unele dintre atacurile comise recent în Europa. Rețeaua Stat Islamic a infiltrat mulți militanți în Europa”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de informații americane, potrivit Mediafax.

Numeroase atentate islamiste au avut loc în spațiul Uniunii Europene în ultimul an și jumătate, soldându-se cu moartea a sute de persoane în Franța, Belgia și Germania.

Biroul Federal de Investigații din SUA (FBI) avertizează că atacurile teroriste riscă să se intensifice în Europa. “La un moment dat, vom vedea că există o diasporă teroristă în afara Siriei. Combatanții Stat Islamic nu au de gând să moară cu toții pe câmpul de luptă”, a declarat directorul FBI, James Comey.

Conform altor oficiali din cadrul serviciilor secrete americane, recentele atacuri de amploare relativ mică înregistrate în Germania ar putea avea rolul de a permite pregătirea unui atentat de amploare în Europa. Analiștii militari americani au atras atenția de câteva luni că pierderile teritoriale înregistrare de Stat Islamic în Siria și Irak vor conduce la intensificarea frecvenței atenatelor în Occident.

Rețeaua teroristă Stat Islamic “a creat de câțiva ani infrastructura care facilitează circulația militanților din Irak și Siria, în paralel cu apelurile în scopul inspirării atacurilor”, explică Bruce Hoffman, expert în combaterea terorismului și profesor la Universitatea Georgetown.

Organizația teroristă pare doar să fi inspirat atentatul comis pe 14 iulie în orașul francez Nisa, soldat cu 84 de morți, dar a comandat direct atacul sinucigaș înregistrat recent în orășelul german Ansbach, soldat cu moartea autorului atacului și rănirea altor 12 persoane, cred oficiali europeni și americani.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/reteaua-stat-islamic-intentioneaza-sa-intensifice-atentatele-in-europa-26498.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/reteaua-stat-islamic-intentioneaza-sa-intensifice-atentatele-in-europa-26498-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv