Autor:
Dodo Romniceanu
| joi, 28 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 357 Vizualizari

Participanţii la unele din probele olimpice acvatice de luna viitoare vor fi nevoiţi să înfrunte o realitate sinistră: pe apele din Golful Guanabara din Rio nu plutesc doar gunoaie, peturi, bucăţi de lemn, ci şi cadavre. Imaginile surprinse la faţa locului sunt cutremurătoare şi de natură să-i “îmbolnăvească” pe competitori cu mult înainte de a vedea cu propriii ochi situaţia de la faţa locului.

În apele Golfului Guanabara sunt programate să aibă loc mai multe competiţii cu ocazia Jocurilor Olimpice – maraton de înot, windsurfing, triatlon – iar ţările care au reprezentanţi înscrişi la probele respective şi-au manifestat deschis îngrijorarea.

Sportivilor li s-a recomandat să nu deschidă sub nicio formă gura pe parcursul întrecerilor sportive pentru că apele sunt puternic contaminate, scrie Daily Mail.

Apele sunt mult mai contaminate decât s-a crezut anterior, scrie şi Sydney Morning Herald. Eforturile organizatorilor care au curăţat până recent apele Golfului s-au năruit recent după ce alţi munţi de gunoaie au fost aduşi de ape la ţărm. Fotografii de presă veniţi să importalizeze mizeria de la faţa locului au avut parte de o surpriză mult peste aşteptările lor cele mai sumbre: un cadavru uman plutind chiar în zona în care urmează să se desfăşoare competiţiile mai sus menţionate.

Un medic stabilit la Rio spune că cei mai afectaţi de situaţie vor fi înotătorii maratonişti care “vor înota efectiv în rahat uman”.

“Atleţii vor înota realmente în rahaţi umani şi vor risca să se îmbolnăvească din cauza microorganismelor acvatice”, mărturiseşte tranşant dr. Daniel Becker.

Tag-uri:
Olimpiada Rio, Golful Guanabara, ape Olimpiada, Jocuri Olimpice, mizerie Rio, jocuri Olimpice Rio, sportivi Rio, conditii sportivi Rio

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/r4-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/r4-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Dodo Romniceanu | joi, 28 iulie 2016 | 0 Comentarii | 357 Vizualizari Participanţii la unele din probele olimpice acvatice...

Preluat de la EVZ