loading…

Autoritățile militare de la Beijing au anunțat că forțele navale și aeriene ruse și chineze vor organiza exerciții comune în Marea Chinei de Sud, la scurt timp după ce Curtea internațională de Arbitraj de la Haga a respins revendicările Chinei în această zonă maritimă.

Exercițiile ar urma să aibă loc în luna septembrie și au drept obiectiv să îmbunătățească relațiile între cele două state, dar și să întărească capacitatea de reacție în cazul amenințărilor maritime, a declarat colonelul Yang Yujun, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Oficialul chinez nu a oferit detalii cu privire la zona în care urmează să se desfășoare exercițiile.

Recent,Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga a decis că revendicările Beijingului privind drepturi economice asupra unei mari părți din Marea Chinei de Sud sunt nefondate.

Beijingul a afirmat că decizia este “nulă” și a reiterat că are drepturi istorice asupra Mării Chinei de Sud, o zonă prin care trece o rută cheie pentru comerțul maritim internațional și care este bogată în resurse naturale.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/navele-de-razboi-ale-rusiei-si-chinei-vor-organiza-exercitii-comune-in-marea-chinei-de-sud-26478.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/navele-de-razboi-ale-rusiei-si-chinei-vor-organiza-exercitii-comune-in-marea-chinei-de-sud-26478-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv