Autor:
Melania StoicaOtilia Matei | joi, 28 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 1901 Vizualizari

Sursă foto: Antena 3

Un medic de la Spitalul Colţea din Bucureşti s-a electrocutat în sala de operaţie şi a fost la un pas de moarte.

UPDATE “Pacientul este operat, acum se află în post-operator. Domnului doctor i s-au făcut analize, chiar şi o fişă de internare de urgenţă, dar este stabil. Toţi trei sunt stabili. Pe una dintre asistente a sărit doar o scânteie şi i s-au aprins hainele”, a declarat Aurica Istrate din partea ADSM.

Este vorba despre un electrobisturiu, care era folosit în timpul unei intervenţii chirurgicale. Medicul Marian Stamate, care a fost subiectul acestei nenorociri, este acum la terapie intensivă. 

“A mai fost un caz acum câteva luni şi acum am fost iar subiectul acestei nenorociri. În urmă cu trei luni am trecut prin aceeaşi situaţie cu un alt aparat, dar de acelaşi tip. Sunt aparate de 7 sau 8 ani de zile. Consumabilele nu sunt schimbate cum ar trebui să fie schimbate, adică frecvent. Lucrurile astea se întâmplă şi din cauza unui management foarte prost.”, a declarat medicul pentru Antena 3. 

Managerul spitalului, Anca Lupu, a transmis că starea medicului este stabilă, iar în acest caz a convocat o reunire a comisiei interne. 

“Este o întâmplare nedorită care s-a ivit în spital, am luat decizia de reunire a comisiei interne, a comisiei tehnice. Cu domnul doctor nu s-a întţmplat nimic. Are analize normale şi o electrocardiogramă normală.”, a declarat managerul spitalului. 

Medicul electrocutat a transmis că managerul spitalului a refuzat să ajungă la faţa locului şi nu ştie nimic cu privire la acest caz.

“Managerul a refuzat să ajungă la noi, chiar dacă a fost anunţat imediat după incident. Afirmaţiile managerului sunt dincolo de realitate.”, a mai subliniat medicul pentru acelaşi post de televiziune. 

Surse din interiorul spitalului au transmis că “doctorul Stamate, care este ORL-ist, în momentul în care s-a produs accidentul era cu electrocaterul în gura pacientului. Aparatura este veche şi asta este o chestie generală pentru toate spitalele, pentru că cel puţin teoretic, un astfel de dispozitiv trebuie schimbat la cel mult doi ani.”

Tag-uri:
medic electrocutat, spitalul coltea, medic la un pas de moarte, medic, spitalul coltea spital, sistem sanatate, sistem de sanatate, medic electrocutat sanatate, sistem sanitar, sistem sanitar romania, romania sistem sanitar, medic electrocutat in sala de operatie, medic orl, orl-ist, SPITALUL COLTEA, manager spital coltea, coltea spital, spital

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/marian-stamate-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/marian-stamate-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Melania Stoica,  Otilia Matei | joi, 28 iulie 2016 | 0 Comentarii | 1901 Vizualizari Sursă foto: Antena 3 Un medic de...

Preluat de la EVZ