loading…

Parlamentul de la Sofia a adoptat astăzi, în primă lectură, o nouă lege antiterorism care va permite limitarea unor drepturi civice într-o situație de urgență, pe fondul preocupărilor privind riscul unor atentate islamiste în Bulgaria, relatează site-ul agenției Reuters.

Amendamentele, adoptate în primă lectură, oferă atribuții suplimentare serviciilor de securitate în cazul unui atentat.

Recentele atentate comise în Europa au generat preocupări privind riscul unor atacuri islamiste în Bulgaria.

Noile măsuri au fost criticate de organizații pentru drepturile omului, care au denunțat implicații asupra libertății de exprimare.

În situații de urgență, poliția bulgară poate verifica fără mandat proprietăți private, iar agenții pot solicita mașini ale persoanelor private pentru urmărirea suspecților. De asemenea, vor putea fi impuse restricții de circulație, iar accesul la Internet poate fi suspendat.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/bulgaria-parlamentul-a-adoptat-o-lege-care-vizeaza-suspendarea-unor-drepturi-civice-26489.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/bulgaria-parlamentul-a-adoptat-o-lege-care-vizeaza-suspendarea-unor-drepturi-civice-26489-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv