Autor:
Radu Andreea
| joi, 28 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 52 Vizualizari

Angela Merkel

Angela Merkel a declarat joi într-o conferință de presă la Berlin că respinge “ferm” apelurile de a pune sub semnul întrebării politica țării sale de a primi imigranți, după două atentate comise de refugiați în ultimele zile.

Cancelarul german a declarat că teroriştii “vor să pună sub semnul întrebării disponibilitatea noastră (a Germaniei) de a primi persoane în dificultate. Ne opunem ferm urii și fricii”, aduăgând că “din păcate, trebuie să acceptăm că numeroși luptători islamiști au ajuns în Europa din Siria”.

Deşi Merkel recunoaşte că atacatorii Statului Islamic care s-au dat drept refugiați “au ridiculizat” Germania, cancelarul german și-a reafirmat crezul “Vom reuși” lansat la sfârșitul verii lui 2015 când Germania și-a deschis porțile pentru sute de mii de refugiați care fugeau de război sau de sărăcie.

“La fel ca ieri, și astăzi sunt convinsă că vom reuși să ducem la bun sfârșit această responsabilitate istorică în aceste vremuri de mondializare”, a insistat ea. “Vom reuși și am reușit deja multe lucruri în ultimele luni”, a adăugat Merkel, precizând că Germania poate depăși această provocare dacă “își menține principiile”.

Şefa guvernului german a subliniat că “frica nu poate servi ca fundament pentru acțiune politică”,  adugând că “principiul fundamental conform căruia o țară precum Germania nu poate renunța la responsabilitatea sa umanitară — ci dimpotrivă, trebuie să și-o asume — rămâne valabil”.

Angela Merkel a promis că va face tot ce va putea pentru a preveni comiterea de noi atacuri, precizând că “statul trebuie să restabilească încrederea” după teama produsă de atentatele teroriste din ultima perioadă.

În același timp, ea a anunțat un plan de securitate în nouă puncte, care cuprinde măsuri pentru a facilita expulzarea refugiaților respinși sau care încalcă legea și pentru a detecta mai bine radicalizarea islamistă printre solicitanții de azil, evocând de asemenea posibilitatea ca armata germană să intervină pentru a asigura securitatea internă în cazul unor mari atentate, ceea ce nu s-a făcut niciodată până acum.

Tag-uri:
Angela Merkel, refugiati, Germania, criza refugiati, criza germania, teroristi, Statul Islamic, teroristi printre regugiati, politica germana, primire refugiati, Siria

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/merkel_1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/merkel_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Andreea | joi, 28 iulie 2016 | 0 Comentarii | 52 Vizualizari Angela Merkel Angela Merkel a declarat joi...

Preluat de la EVZ