Autor:
Otilia Matei
| miercuri, 27 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 17 Vizualizari

Viktor Orban

Ungaria reiterează ideea conform căreia va respinge orice politică europeană care și-ar propune s-o “forțeze” să primească imigranţi, informează Agerpres, citând AFP.

Primul-ministru Viktor Orban a declarat că Ungaria nu va accepta niciodată cota obligatorie de imigranţi, impusă de UE, considerând că acest fenomen este o otravă şi o problemă pentru ţara sa.

“Pentru noi, imigrația nu este o soluție, ci o problemă (…) Pentru noi este o otravă și nu vrem să înghițim această otravă”, a declarat șeful guvernului conservator la Budapesta, citat de Agerpres.

Orban a mai adăugat că statul său nu are nevoie de o politică migratorie europeană comună şi că, această decizie ar trebui să fie voluntară.

Cine vrea imigranți poate să ia, dar să nu ni-i impună și nouă. Văd în în fiecare imigrant un potențial risc de securitate și de terorism”, a adăugat el.

Potrivit sursei citate, Ungaria a depus o plângere la justiția europeană împotriva unui prim sistem de cote adoptat de statele membre ale UE în septembrie 2015 și va organiza la 2 octombrie un referendum împotriva principiului unei repartiții obligatorii de refugiați în blocul comunitar. Alături de acest stat, şi Polonia se opune cotelor obligatorii de refugiaţi. 

În 2015, Ungaria a fost tranzitată de 400.000 de imigranți şi au fost depuse aproximativ 19900 cereri de azil, dintre care, autorităţile au acceptat doar 264, iar în urma acestui fenomen, statul şi-a închis graniţele, ridicând garduri de sârmă ghimpată la frontierele sale cu Serbia și Croația.Tag-uri:
Viktor Orban, cote obligatorii de imigranti, imigranti, ungaria, imigranti ungaria, ue, bloc comunitar

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/13orban_reuters-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/13orban_reuters-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Otilia Matei | miercuri, 27 iulie 2016 | 0 Comentarii | 17 Vizualizari Viktor Orban Ungaria reiterează ideea conform căreia va...

Preluat de la EVZ