Autor:
Melania Stoica
| miercuri, 27 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 135 Vizualizari

Pacientul a murit la două zile după ce a dat Ministerul Sănătăţii în judecată

Un bolnav de lecucemie a murit la două zile după ce a dat statul în judecată pentru a avea acces la medicamente.

Potrivit Realitatea, domnul Niţă, care suferea de leucemie, nu mai răspundea la tratamentul decontat de stat, prin urmare a acţionat în instanţă Ministerul Sănătăţii. Tratamentul de care el avea nevoie costa 1.000 de lei pe zi şi nu era inclus pe lista de medicamente compensate şi gratuite. După două zile, pacientul a murit. 

Tratamentul care i-ar fi dat bolnavului o şansă la viaţă, a fost aprobat în decembrie pe lista de medicamente compensate, potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului. 

De cealaltă parte, autorităţile acuză şi spun că medicamentele nu ajung la pacienţi din cauza birocraţiei. În tot acest timp, zeci de pacienţi îşi aşteaptă dreptul la viaţă sau îl pierd. 

În ultimii doi ani, 165 de bolnavi de cancer, scleroză multiplă şi artrită au dat în judecată statul şi au câştigat, iar CNAS a făcut recurs de fiecare dată.Tag-uri:
ministerul sanatatii, cnas, bolnav de leucemie mort, bolnavi fara medicamente, medicamente compensate si gratuite

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/spitale-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/spitale-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Melania Stoica | miercuri, 27 iulie 2016 | 0 Comentarii | 135 Vizualizari Pacientul a murit la două zile după ce...

Preluat de la EVZ