Autor:
Otilia Matei
| miercuri, 27 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 1 Vizualizari

Mohammad Daleel, atacatorul din orașul german Ansbach

Sirianul, în vârstă de 27 de ani, care a detonat duminică un dispozitiv explozibil în oraşul Ansbach din Germania, unde se desfăşura un festival de muzică a fost direct influențat de către o altă persoană, au indicat miercuri autoritățile locale, scrie Agerpres, citând AFP și DPA.

A fost examinat telefonul mobil al sirianului, unde s-au găsit înregistrări video, care surprind momentul în care bărbatul declară credinţă grupării Daesh. Reexaminând  probele din device-ul atacatorului, autorităţile au stabilit că a avut loc ”o discuție intensă” cu o persoană nespecificată, care s-a încheiat chiar înainte de atentat, a afirmat ministrul bavarez, fără să precizeze dacă atacatorul a discutat cu un membru al SI și nici cât timp a durat discuția, informează Agerpres.

”A existat în mod vădit o legătură directă cu cineva care a avut o influență determinantă în privința comiterii atentatului”, a declarat ministrul de interne bavarez, Joachim Hermann.

Noi informaţii despre starea psihică a bărbatului relevă faptul că sirianul, în vârstă de 27 de ani, dorea ”să se sinucidă într-un mod spectaculos”, aceste episoade declanşându-se, mai ales după moartea soției sale și a fiului lor de șase luni. În trecut, Mohammad Daleel a mai avut două tentative de a-şi pune capăt zilelor, în urma acestor episoade fiind internat într-o clinică de psihiatrie.

”În urma mărturiilor și a conversației telefonice, se pune întrebarea dacă el a vrut să detoneze bomba în acel moment”, a subliniat Herrmann, citat de Agerpres.


Tag-uri:
Mohammad Daleel, Ansbach, is, daesh, Joachim Hermann

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/mohammad-daleel-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/mohammad-daleel-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Otilia Matei | miercuri, 27 iulie 2016 | 0 Comentarii | 1 Vizualizari Mohammad Daleel, atacatorul din orașul german Ansbach Sirianul,...

Preluat de la EVZ