loading…

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat retragerea autorizației de funcționare a societății Carpatica Asig S.A., ca urmare a constatării stării de insolvență a societății, și promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment.

Carpatica avea o cifră de afaceri de 130 de milioane de euro pe an și 500 de angajați. Falimentul Capatica Asig este al doilea cel mai mare după falimentul Astra Asigurări, companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual, scrie Mediafax.

Ambele companii au capital autohton și au fost, într-o formă sau alta, sub supravegherea ASF în ultimii doi ani.

Un comunicat al ASF precizează că în sedința de miercuri a aprobat și metodologia și a decis demararea celei de-a doua etape a exercițiului de testare la stres a fondurilor deschise de investiții și a fondurilor închise de investiții. Autoritatea a hotărât retragerea autorizației de funcționare și suspendarea activității, la cerere, în cazul unor brokeri de asigurare, sancționarea reprezentanților legali ai unor emitenți, precum și respingerea unor plângeri prealabile formulate împotriva unor decizii ale ASF.

Vor fi majorate capitalul social al societății Euroins Romania Asigurare -Reasigurare, cu suma de 200.000.000 de lei, de la 230.525.765 lei la 430.525.765 lei, precum și cel al Companiei de Asigurări – Reasigurări Exim România, (CARE -ROMÂNIA), cu suma de 20.000.000 lei, de la 17.643.996 lei la 37.643.996 lei.

Autoriatea a aprobat și proiectul Normei pentru punerea în aplicare a Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2016 a societăților din domeniul asigurărilor (proiectul va fi transmis spre publicare Monitorului Oficial al României), avizarea Instrucțiunii Fondului de Garantare a Asiguraților privind întocmirea și depunerea situațiilor financiare semestriale de către FGA, modificarea Codului Depozitarului Central S.A. cu privire la împrumutul de instrumente financiare, precum și proiectul Normei privind sistemul de raportare contabilă semestrială în domeniul pensiilor private.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/o-alta-companie-de-asigurari-din-romania-intra-in-faliment-26454.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/o-alta-companie-de-asigurari-din-romania-intra-in-faliment-26454-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv