Kremlinul neagă orice implicare în campania electorală din SUA, după ce președintele Obama a sugerat că nu este exclus ca Rusia să se afle în spatele unei scurgeri de informații la Convenția Partidului Democrat, informează TASS și televiziunea France 24.

“Președintele Putin a spus în repetate rânduri că Rusia nu a intervenit și nici nu se amestecă în treburile interne ale altor state, în special în procesul electoral”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

“Moscova a avut grijă să evite orice acțiune, orice cuvânt care ar putea fi interpretat drept o influențare directă sau indirectă a procesului electoral”, a mai adăugat Peskov.

Oficialul rus a mai afirmat că “În cazul unor suspiciuni ar trebui ca măcar să fim clari și concreți. Speculațiile ipotetice nu constituie o abordare constructivă în acest caz”.

Într-un interviu difuzat miercuri de postul de televiziune NBC News, întrebat în legătură cu suspiciunile că Rusia s-ar afla în spatele scurgerii de informații de la convenția Partidului Democrat, președintele american Barrack Obama a declarat că “orice este posibil.”

Obama a mai declarat că nu poate oferi mai multe detalii cu privire la acest incident.

“Ceea ce știm este că rușii pătrund în sistemele noastre. Nu doar în cele guvernamentale, dar și în sistemele private,” a precizat liderul american.

Candidatul republican Donald Trump și-a făcut cunoscută admirația pentru președintele Putin, despre care a declarat că este “un lider puternic, un lider mare,” fapt ce a dat naștere speculațiilor că Moscova ar putea încerca să influențeze campania electorală din SUA în favoarea lui Trump.

rootstireaActualitate/Esential
Kremlinul neagă orice implicare în campania electorală din SUA, după ce președintele Obama a sugerat că nu este exclus ca Rusia să se afle în spatele unei scurgeri de informații la Convenția Partidului Democrat, informează TASS și televiziunea France 24. 'Președintele Putin a spus în repetate rânduri că Rusia nu...

Preluat de la romania ntv