Autor:
Otilia Matei
| miercuri, 27 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 33 Vizualizari

Satoshi Uematsu

Satoshi Uematsu, bărbatul de 26 de ani care a măcelărit 19 persoane dintr-un centru special pentru tratarea şi îngrijirea persoanelor cu dizabilități psihice și fizice, şi-ar fi anunţat intenţia criminală într-o scrisoare trimisă oficialilor niponi la jumătatea lunii februarie a acestui an, scrie Los Angeles Times.

Potrivit sursei citate, Satoshi Uematsu, 26, un fost angajat al centrului unde a săvârşit oribila crimă, s-a predate poliţiei la doar câteva zeci de minute după atac. Bărbatul îşi dăduse demisia din unitatea care trata persoanele cu nevoi speciale din cauza unor neînţelegeri avute cu boardul de conducere. Directorii centrului au considerat că Satoshi nu avea un comportament potrivit, obligându-l să participe la câteva evaluări psihiatrice, însă, în urma rezultatelor obţinute, autorităţile nu au considerat că ar reprezenta un risc pentru societate.

Directorul centrului special a declarat pentru presa locală că Uematsu era o persoană absolut normală, dar brusc, acesta a devenit mai violent faţă de persoanele cu dizabilităţi.

Unul dintre vecinii criminalului, un pensionar în vârstă de 73 de ani a po pentrestit jurnaliştilor că atacatorul era o persoană politicoasă şi veselă, având mereu câteva vorbe de încurajare şi glume pentru toţi cei din anturajul său.

Însă, comportamentul acestuia s-a schimbat chiar în perioada Zilei Îndrăgostiţilor, când, Satoshi Uematsu a trimis o scrisoare de trei pagini către unul dintre politicienii japonezi, Tadamori Oshima. Scrisoarea debutează cu înfiorătoarea ameninţare că Uematsu este capabil să ucidă 470 de persoane cu nevoi speciale. Acesta adaugă faptul că planul său ar trebui pus în aplicare pentru a-i ajuta pe foştii săi colegi, toţi acei infirmieri şi asistenţi cu figuri obosite.

În rândurile următoare, ucigaşul a adăugat faptul că persoanele cu dizabilităţi trăiesc ca nişte animale, unii dintre ei fiind condamnaţi pe viaţă să-şi ducă zilele în scaunele cu rotile. Ba mai mult, bărbatul a continuat prin a spune că scopul său este acela de a crea o lume în care persoanele care prezintă forme grave de handicap şi nu au cum să fie membri productivi ai societăţii să aibă posibilitatea de a solicita eutanasierea fiindcă nu pot aduce niciun beneficiu lumii în care trăiesc.

În final, japonezul îşi anunţă intenţia de a ataca centrul special, noaptea, când sunt mai puţine persoane de gardă, iar apoi a menţionat că guvernul japonez ar trebui să-l recompenseze pentru actele sale.

Îmi doresc să fiu arestat doar pentru 2 ani, apoi să trăiesc o viaţă liberă, fără să fiu etichetat drept o persoană cu probleme psihice. Vreau un nou nume şi toate documentele necesare pentru a duce o viaţă normală, printre care şi un carnet de şofer. Vreau să mi se facă o operaţie estetică pentru a-mi relua locul în societate fără a fi judecat şi 5 milioane de yeni ca ajutor financiar. De îndată ce decizia voastră este luată, sunt pregătit să îmi pun planurile în aplicare. Vă rog să trimiteţi acest document către Primul Ministru.

Tag-uri:
japonia, criminal, injunghiati, cutit, noponi, sange, razvoi mondial, varsare de sange, uematshu, tsukui, femei, barbati, crime, criminal bolnav, centru, handicap, handicapati, persoane cu dizabilitati, crima in masa, razboi mondial, vreau sa ucid, tanar, demisie, angajat, centru special, persoane cu dizabilitati mentale, dizabilitati psihice, bolnavi, satoshi uematsu, atac criminal japonia, atac asupra persoanelor cu nevoi speciale, scrisoarea ucigasului din japonia

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/satoshi-uematsu-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/satoshi-uematsu-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Otilia Matei | miercuri, 27 iulie 2016 | 0 Comentarii | 33 Vizualizari Satoshi Uematsu Satoshi Uematsu, bărbatul de 26 de...

Preluat de la EVZ