Autor:
Radu Andreea
| miercuri, 27 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 65 Vizualizari

John W. Hinckley, bărbatul care a încercat să îl asasineze pe preşedintele SUA Ronald Reagan şi a împuşcat alte trei persoane pe 30 martie 1981, va fi eliberat dintr-un centru psihiatric penitenciar conform deciziei unei instanţe federale.

La doar 70 de zile de la instalarea în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan a susținut, la Hotelul Hilton din Washington D.C., un discurs privind planul de refacere economică a Americii.

În momentul în care președintele Ronald Reagan saluta ziariștii și făcea cu mâna oamenilor adunați în imediata apropiere a hotelului, John W. Hinckley Jr. (care avea atunci 25 de ani) a scos din buzunarul pantalonilor un pistol Rohm RG-14 și a tras șase focuri înspre președintele american de la o distanță de aproximativ cinci metri.

Un singur glonț care a ricoșat i-a atins președintelui plămânul stâng. În această tentativă de asasinat reacția membrilor serviciului de securitate l-a salvat pe președintele american. Hinckley i-a rănit prin împuşcare şi pe purtătorul de cuvânt prezidenţial James Brady, pe agentul Secret Service Tim McCarthy şi un poliţist, Thomas Delahanty.

Fiind serios rănit la nivelul plămânului stâng, președintele a fost dus imediat la Spitalul Universității ”George Washington”. Ajuns în camera de urgență a spitalului, starea președintelui devenise critică, pierdea foarte mult sânge în ciuda transfuziilor care i se făceau și a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a i se scoate glonțul din plămân. După aproximativ două ore starea președintelui american fusese stabilizată și a mai stat 12 zile internat pentru refacerea completă după intervenția chirurgicală.

Procesul lui John Hinckley Jr. a început la 4 mai 1982 și a durat șapte săptămâni, la 21 iunie a fost găsit nevinovat, conform rapoartelor psihiatrice acesta era labil psihic, și a fost internat în Spitalul de Boli Mintale Sfânta Elisabeta din Washington.

Hinckley Jr. va fi eliberat pe 5 august, va fi supus monitorizării şi tratamentului, a declarat judecătorul districtual Paul Friedman.

Tag-uri:
Ronald Reagan, Hinckley Jr, tentativa de asasinare, preşedintele SUA Ronald Reagan, asasinat, SUA, John W. Hinckley eliberat

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/130715162255-04-crimes-of-the-century-reagan-horizontal-large-gallery_1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/130715162255-04-crimes-of-the-century-reagan-horizontal-large-gallery_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Andreea | miercuri, 27 iulie 2016 | 0 Comentarii | 65 Vizualizari John W. Hinckley, bărbatul care a încercat...

Preluat de la EVZ