loading…

Saad Emarati, un lider important al grupării teroriste Stat Islamic, a fost ucis în urma unei operațiuni antiteroriste în regiunea Nangarhar, au anunțat forțele de securitate afgane, potrivit agenției de știri Reuters.

Saad Emarati, unul dintre fondatorii filialei din Afganistan și Pakistan a grupării teroriste Stat Islamic (SI) și care era responsabil pentru o serie de atacuri împotriva talibanilor și guvernului afgan, a fost ucis în urma unei operațiuni care a avut loc în districtul Kot, împreună cu aproximativ 120 de militanți.

Cu doar câteva zile mai înainte, un atac cu bombă la Kabul, revendicat de SI, s-a soldat cu 80 de morți.

Atentatul a avut loc sâmbătă, în Piața Deh Mazang din Kabul, unde mii de membri ai grupului etnic șiit hazara protestau față de construirea unei linii de înaltă tensiune.

Generalul afgan Basmullah Wazari a declarat că operațiunea a beneficiat de sprijin aerian din partea forțelor internaționale.

Analiști sunt de părere că uciderea lui Emarati reprezintă un mare pas înapoi în ceea ce privește capacitatea grupării Stat Islamic de a opera în zona de est a Afganistanului.

Emarati, un fost comandant al talibanilor afgani în provincia Logar, a fost marginalizat de conducerea talibană pentru “activități neautorizate.” Ulterior, acesta a jurat credință liderului IS, Abu Bakr al-Baghdadi.

Începând din ianuarie 2015, talibanii și militanții loiali rețelei Stat Islamic s-au confruntat frecvent în Afganistan.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv