Un cetățean german a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a doi copii, inclusiv a unui băiețel refugiat, pe care îl răpise dintr-un centru de înregistrare a migranților în Berlin, informează site-ul agenției Reuters.

Bărbatul, identificat drept Silvio S., a mărturisit că anul trecut a răpit, abuzat sexual și ucis un băiețel de origine bosniacă, Mohamed Januzi, a cărei familie solicitase azil în Germania, potrivit anchetatorilor.

În timpul anchetei, acesta a recunoscut că în iulie 2015 a răpit un alt băiat, Elias, din locuința sa din Postdam, aflat la 40 km de Berlin, și l-a ucis.

Curtea judiciară din Postdam a acuzat actul ca fiind foarte crud și a exclus posibilitatea eliberării pentru bună purtare, după o detenție de 15 ani, din cauza gravității faptelor.

Cu toate acestea, judecătorul acestui caz nu a cerut arestarea preventivă – sentință acordată indivizilor considerați un pericol pentru siguranța publică – urmând recomandarea unui expert ce a susținut că acuzatul nu are înclinări de a mai produce fapte similare în viitor.

Băiatul de origine bosniacă a dispărut pe 1 octombrie 2015 din apropierea unui centru din Berlin de înregistrare a migranților, unde se afla împreună cu mama sa și doi frați.

Silvio S. a fost arestat la sfârșitul aceleiași luni, după ce mama sa le-a declarat polițiștilor că acesta i-ar fi mărturisit faptele. Trupul copilului a fost găsit apoi într-o litieră de pisici, aflată în portbagajul mașinii.

rootstireaActualitate/Esential
Un cetățean german a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a doi copii, inclusiv a unui băiețel refugiat, pe care îl răpise dintr-un centru de înregistrare a migranților în Berlin, informează site-ul agenției Reuters. Bărbatul, identificat drept Silvio S., a mărturisit că anul trecut a răpit, abuzat sexual...

Preluat de la romania ntv