Autor:
Radu AndreeaOtilia Matei | marţi, 26 iulie 2016 | 2 Comentarii
| 266 Vizualizari

Traian Băsescu

Evenimentul Zilei vă prezintă cele mai importante declaraţii făcute de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, în cadrul emisiunii “Dosar de politician”. Președintele PMP a intervenit telefonic pentru a lămuri acuzațiile lansate de Horia Simu.

Evenimentul Zilei vă prezintă începând cu ora 21:00 cele mai importante declaraţii făcute de Traian Băsescu printr-o intervenție telefonică.

Am protestat astăzi, public, în felul meu pentru că s-a lăsat impresia că administrația prezidențială este pusă sub semnul întrebării. Din pozițiile luate de domnul Simu, beneficiarul unei retrocedări, am înțeles că domnul Moldoveanu l-a ajutat să obțină acest lucru. Una este domnul Moldoveanu, alta este administrația prezidențială.

Repet! Nu am primit informații că domnul Moldoveanu ar fi implicat în nereguli. Prin CSAT am stabilit că lupta împotriva corupției este un obiectiv major, care poate pune în pericol siguranța națională. Problema ANRP a izbucnit public în 2015. Prima doată mi s-au sesizat nereguli de doamna Udrea în 2010, când am și solicitat chiar SRI-ului să stea cu ochii pe ANRP.

Domnule Orcan, dacă aș fi primit informații îngrijorătoare despre un consilier, aș fi acționat imediat. Domnul Moldoveanu nu rămânea în funcția de consilier de stat, niciun minut.

Lucrurile îmi par mult mai complicate. Nu știu dacă domnul Moldoveanu a făcut vreun denunț. Dacă vă uitați, sunt niște fericiți ai justiției care fac denunțuri la momentul potrivit, rămân cu banii, rămân și liberi. Pe domnul Simu nu îl cunosc și nu îmi dau seama cât este de onorabil în declarații.


Ceva e în neregulă. Nu înțeleg de ce zecile de milioane luate de la stat nu se recuperează de la persoanele protejate. Vă pot confirma că parchetele au fost informate despre Pescariu și domnul Florică.

Afirmația că Dan Moldoveanu coordona serviciile e falsă.

Recunosc faptul că Daniel Moldoveanu a venit în administrația prezidențială pe linie de partid. De la PD.

Eu am considerat lacunele de reacție ale instituțiilor statului legate de ANRP. Nereguli majore au fost.

Doamna Bica era la a doua emisiune în care spunea că și-a prezentat demisia. Mi s-a părut lipsit de fairplay să tac, având în vedere că dânsa îmi proteja numele. Am încercat să găsesc formula prin care aceste persoane să poată lucra, interesul meu era ca această echipă să funcționeze. Am făcut tot ce trebuia făcut pentru a nu se ajunge la o manifestare publică a acestei situații.

Domnule Orcan, sunt niște reguli în Serviciile Secrete. La vârful lor se acumulează în timp puteri fenomenale prin acumularea informațiilor despre fiecare om cât de cât important. Menținerea pe perioade lungi a vârfurilor Serviciilor Secrete este greșită. Când ai șef de servicii sau prim adjunct de 11 sau 12 ani, mi se pare că sunt oameni care și-au pierdut măsura. Decența te obligă să pleci odată cu cel care te-a numit. Nu este cazul la noi.

Aș vrea să merg în instanță dacă avocata doamnei Bica mă va cita ca martor.


Tag-uri:
traian basescu, declaratii traian basescu, fostul presedinte al Romaniei, pmp, partidul miscarea populară, dan moldoveanu, horia simu

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/traian-basescu2_2-465x390-6.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/traian-basescu2_2-465x390-6-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Radu Andreea,  Otilia Matei | marţi, 26 iulie 2016 | 2 Comentarii | 266 Vizualizari Traian Băsescu Evenimentul Zilei vă prezintă...

Preluat de la EVZ