Autor:
Elena Oceanu
| marţi, 26 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România în parteneriat cu Societatea Națională de Medicina Familiei, alături de asociațiile Hai cu Bicla și Adevărații Veloprieteni România, au organizat pe 23 iulie, în Parcul Izvor, a doua ediție a marșului bicicliștilor pentru educație în ceea ce privește sănătatea – Bicicliștii pedalează împotriva melanomului.

Sute de bicicliști au pedalat pentru a atrage atenția asupra pericolului melanomului – cel mai agresiv tip de cancer de piele – și asupra nevoii unui program de prevenție a acestei afecțiuni, prin controale și testări dermatologice regulate. Evenimentul face parte din campania „Un viitor fără pată!”, ajunsă acum la a patra ediție.

Bicicliștii au pedalat pe principalele artere ale Capitalei echipați cu brățări UV, pentru a semnala pericolul expunerii prelungite la razele ultraviolete, fără o protecție solară optimă. Mai mulți participanți la eveniment au semnalat într-un mod creativ actualele nevoi, purtând tricouri inscripționate cu „informare”, „screening” și „tratament”. Marșul a început în Parcul Izvor și a continuat pe Bd. Națiunile Unite – Str. B.P. Hașdeu – Berzei – Calea Buzești – Piața Victoriei, cu retur pe Calea Victoriei, iar la final, bicicliștii au defilat în Parcul Izvor. Poliția Rutieră București a susținut buna desfășurare a marșului.

Deși este responsabil de numai 4% dintre cancerele de piele, melanomul provoacă 80% dintre decesele determinate de cancerul de piele. În România, aproape o treime dintre cei care au fost depistați cu această formă de cancer mor anual. De altfel, țara noastră înregistrează o incidență în creștere în ultimii 25 de ani – de la 1,2 la 4,5/100.000 de persoane diagnosticate cu melanom malign. Depistat la timp însă, melanomul se vindecă în 98% dintre cazuri.

Tag-uri:

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/bicla-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/bicla-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Autor: Elena Oceanu | marţi, 26 iulie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din...

Preluat de la EVZ