Autor:
Felix Mihai Badea
| marţi, 26 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 54 Vizualizari

Compania Realitatea Media a intrat in insolventa in septembrie 2011. De atunci, firma a trecut prin numeroase schimbări ale acționariatului, de la Sorin Ovidiu Vântu la Elan Schwarzenberg, ajungând în final la Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, ultimul aflat în detenție. Situația financiară nu a fost niciodată roză, dar acum pare că lucrurile s-au înrăutățit. Cozmin Gușă, co-proprietar al postului Realitatea TV a anunțat că închiderea emisie este aproape. Datoriile totale ale firmei Realitatea Media depășesc 21 de milioane de euro.

Compania Realitatea Media a intrat in insolventa in septembrie 2011. ANAF reclama în 2015 că, după patru ani de la deschiderea procedurii insolvenței, “debitoarea SC Realitatea Media SA este lăsată să-și continue activitatea, acumulând datorii noi, neachitand practic niciuna născuta pe timpul procedurii” conform prevederilor legii 85/2006, “fără să fie supravegheată sub nicio formă”.

Potrivit datelor aflate pe siteul ANAF, Realitatea TV înregistrează datorii de 37,8 milioane lei la bugetul de stat, 42,8 milioane lei la bugetul asigurărilor sociale, 1,8 milioane lei la bugetul de șomaj și 15,7 milioane lei la bugetul asigurărilor de sănătate. Adică peste 21 de milioane de euro. Realitatea TV a depășit termenul maxim de cinci ani în care se putea redresa în cadrul unei proceduri de insolvență.

”La Realitatea TV suntem într-un pericol cvasimortal de a nu mai putea funcționa. Mizele noastre nu au fost potrivite pentru cei care ne-au purtat de grijă. Suntem într-o mare problemă în care nu mai putem să ne achităm dările, contractele de chirie, de utilități. Presa a ajuns în acest stadiu. Realitatea este prima amenințată, în condițiile în care oamenii ne aplaudă, dar nu au ce face, pentru că trebuie să plătească abonamentul la TVR, pe noi nu au cum să ne ajute.

Un sistem diabolic din România face ca măsurătorile de audiență în baza cărora se câștigă venituri din publicitate să fie pervertit; nimeni să nu facă nimic de atâția ani. Audiențele din timpul zilei se măsoară doar la domiciliu. Oamenii ne urmăresc nu doar în case, ci și pe Internet, la radio, la birou sau în localuri publice unde nu se măsoară. Suntem într-un pericol mortal să trebuiască să închidem entitatea și să nu mai putem să ne onorăm costurile din motive care nu țin de calitatea emisiei, ci de sistemul din România care nu se înrgijește de mass-media sau de opinia corectă”, a anunțat Cosmin Gușă, co-proprietarul postului la Realitatea TV.

Tag-uri:
realitatea tv, faliment realitatea, datorii anaf, cozmin gusa, tvr, bugetul de stat, somaj, asigurari de sanatate, presa

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/cozmin-gusa-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/cozmin-gusa-465x390-300x225.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Felix Mihai Badea | marţi, 26 iulie 2016 | 0 Comentarii | 54 Vizualizari Compania Realitatea Media a intrat in...

Preluat de la EVZ