loading…

Fosta polițistă din Olt Melania Renghea, condamnată la cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor după ce și-a înjunghiat fostul șef, va ieși din închisoare, până în luna noiembrie, când cel mai mic copil al ei va împlini vârsta de un an.

Decizia aparține Curții de Apel Craiova și a fost luată marți, transmite corespondentul Mediafax.

Inițial, Tribunalul Dolj a admis, pe 14 iulie, cererea Melaniei Renghea de întrerupere a executării pedepsei, până când cel mai mic copil al ei va împlini vârsta de un an, respectiv luna noiembrie. Decizia a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Craiova, judecătorii de aici respingând astăzi, definitiv, contestația.

În luna mai, Melania Renghea a fost găsită vinovată de tentativă de omor calificat de magistrații Curții de Apel Craiova și condamnată la cinci ani de închisoare cu executare, sentința fiind definitivă. Magistrații craioveni au dispus agravarea pedepsei după ce, în noiembrie 2015, fost polițistă fusese condamnată de Tribunalul Olt la trei ani de închisoare, tot cu executare. Judecătorii au menținut celelalte dispoziții ale sentinței Tribunalului, Renghea fiind obligată să-i plătească fostului său șef 5.000 de lei daune materiale și 20.000 daune morale.

Potrivit rechizitoriului administrat de procurori, Renghea l-a înjunghiat pe comisarul Gheorghe Barbu, fostul său șef, în zona abdominală cu un cuțit de bucătărie pe care îl avea în autoturism, încercând să-i aplice și o a doua lovitură în aceeași zonă. A doua lovitură a fost deviată, însă, în genunchiul stâng, în tentativa de apărare a bărbatului. Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de 26 decembrie 2012, polițista susținând, ulterior, că a fost violată, în mai multe rânduri, de comisarul Barbu, bărbatul încercând același lucru și atunci.

În plus, Melania Renghea a susținut că a fost plasată de fostul său șef, ca favor sexual, mai multor șefi ai IPJ și din Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, cei care au investigat acuzațiile polițistei, au constatat că aceste fapte nu există.

La data incidentului, Melania Renghea avea un copil, fiind însărcinată cu încă unul. Între timp, pe durata procesului, femeia a mai rămas o dată însărcinată, în prezent fiind mama a trei copii.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/politista-melania-renghea-care-si-a-injunghiat-seful-intrerupe-executarea-pedepsei-cu-inchisoarea-26406.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/politista-melania-renghea-care-si-a-injunghiat-seful-intrerupe-executarea-pedepsei-cu-inchisoarea-26406-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv